Mindfulness per a la Salut Barcelona

Pròxims cursos de Mindfulness per a la Salut (MBPM) a Barcelona

 CURS DIJOUS TARDA  2018  de 18:30h a 21:00h 

Inici : 07 de Febrer

Nota Important: El llibre “Tu no eres tu dolor” (Mindfulness para aliviar el dolor,reducir el estrés y recuperar el bienestar) de Vidyamala Burch y Danny Penman” és el manual del curs. És recomenable la lectura dels tres primers capítols abans de començar el curs.

 

*La realització del curs queda subjecta a la participació d’un mínim de 8 participants.

 • Inici del curs : 07 de Febrer
 • Horari: 18 30 a 21 hores
 • Dates de les sessions: 07/02, 14/02, 21/02, 28/02, 07/03, 14/03, 21/03, 28/03
 • Intensiu de meditació i Silenci: 30/03 de 10 a 14 hores. Després dinar vegetarià d´acomiadament. Cadascú portarà el seu plat “creatiu”
 • Sessions informatives i de pràctica gratuïta: 17/01, 24/01, 31/01 de 18 30 a 20 hores
Flowers_wallpapers_pictures_photos_1920x1200_images_download_id_2451
estandares calidad h-01 (1)

Si vols apuntar-te o rebre informació sobre el curs, omple aquest petit formulari i et respondrem tan ràpid com puguem

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge

Introducció

En el Curs de Mindfulness Barcelona per la Salut aprendrem diferents eines, basades en evidències científicament provades, que es mostren eficaces per aprendre a sortir de la “ment remugant” o de l’estat de “pilot automàtic”. L’objectiu principal dels cursos Mindfulness Barcelona per a Salut és que l’alumne sigui cada vegada més conscient de què és el que està succeint en la seva experiència (més conscient del sentir general, de la manera de pensar o interpretar, de les emocions associades i de les sensacions físiques també associades) i com s’està relacionant amb aquesta (la forma més habitual és reaccionant a ella). De forma natural, la nostra ment rebutja allò que no és del nostre grat i va darrere de forma compulsiva d’allò que creiem que ens donarà plaer. Aquest rebutjar i aferrar-se, és la base mateixa del sofriment humà; per tant és també l’arrel mateixa del nostre estrès i de la nostra ansietat. Si aprenem a situarnos al bell mitg de l´aferrament i el rebuig trobarem tot un espai profund de tranquil.litat i equanimitat que ens permetrà disfrutar de la vida desde l´aquí i l´ara.

En el Curs de Mindfulness Barcelona per a Salut t´ensenyem un conjunt de tècniques i maneres per aprendre a estar més en contacte amb tu mateix-a desde l´acceptació i la compassió. L´Amor és la clau que obra la porta a la Riquesa i Bellesa del teu món interior i et permet relacionar-te desde una perspectiva creativa amb les teves experiències diàries de disconfort: estrés, ansietat, dolor crònic i estats mentals negatius associats.

Contingut
 • Els 6 passos de Respiravida Breathworks  són la base del Curs de Minfulness  per a lBarcelona per la Salut. Aquests són una seqüència lògica i coherent de passos que ens ensenyen a apropar-nos a la nostra experiència de forma amable i compassiva amb allò que ens pot resultar desagradable o dolorós.

 • Aprendre a utilitzar la nostra respiració profunda o diafragmàtica a través dels moviments conscients o de la meditació formal és una eina que ens ajuda a alleujar tensions mentals i físiques. L’ansietat i l’estrès afecten de forma directa a la nostra relació amb el nostre dolor físic i emocional fent la respiració superficial i entretallada. Això té efectes negatius en el nostre cos (problemes de digestió, dolenta oxigenació dels òrgans, tensió muscular…) i en la nostra ment (no ens sentim relaxats mentalment el que al seu torn alimenta més el nostre estrès i ansietat)

 • En el Curs de Mindfulness Barcelona per a la Salut  farem exercicis de moviments conscients per aprendre a “habitar el nostre cos”, és a dir a estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”

 • El cor (i el repte) del Curs de Mindfulness Girona per a la Salut, és el cultiu de l’acceptació sense reserves (el que es coneix com el cultiu de la compassió) d’allò que ens causa desconfort, molèstia o dolor. Aquest acceptació progressiva és el trampolí que ens permet obrir-nos de forma honesta cap a la vida i cap als altres.

 • Els exercicis de Pacing del Curs de Mindfulness Barcelona per a la Salut, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible. El Registre Diari d’activitats i d’esforç equilibrat és una eina molt útil per a això.
 • Els cursos de mindfulness Barcelona ens ajudaran a entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables situades en el nostre cos (tibant-l´ho, contraien´t-l´ho..) i el contingut emocional que aquestes encapsulen en forma de pensaments i emocions associades. És el que es coneix com el triangle cos-emoció-pensament.

 • Meditacions guiades en format àudio per poder practicar a casa. Les meditacions que es lliuren en el Curs Mindfulness Barcelona per a la Salut són entre altres: recorregut del cos (body scan), seguiment de la respiració (anapanasatti), la consciència amable (metta bhavana).

 • La Comunicació franca i directa amb el teu instructor, i els minigrups de treball que es creen durant els cursos et facilitaran el treball de ser més conscient de les resistències i dificultats que has anat trobant durant la teva pràctica diària de meditació.

 • Grups màxims de vuit persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil•litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

Programa
 • Sessió primera. Explorarem què és mindfuness i que significa viure en manera “pilot automàtic”. Què significa “aprendre a habitar el nostre cos”. Experiència primària i l’experiència secundària: les dues fletxes. Com portar mindfulness cap a les nostres activitats diàries. Caminada amb atenció conscient.

 • Sessió segona. Manera sensorial vs manera verbal. Exploració de la respiració: beneficis de la respiració profunda o diafragmàtica. Diferents postures correctes per a la meditació formal. La manera ser i manera fer: per què passem la major par del nostre temps en la manera fer i com podem estar més en la manera ser.

 • Sessió tercera. Mindfulness en el dia a dia: els 3 minuts d’atenció conscient. Atenció conscient als pensaments, formes de pensar; “els pensaments no són els fets”.

 • Sessió quarta. Introducció als 6 passos de Respiravida com una forma lògica i progressiva d’atendre cap a la nostra experiència al moment present (sentiments, pensaments i el cos). Aprendre a apropar-nos al desagradable: per què i com? Registre dels esdeveniments de desagradables. Moviments conscients com a forma de “habitar el cos”.

 • Sessió cinquena. Anar a la recerca de l’agradable: per què i com?. Els 3 sistemes emocionals principals: sistema defensa/protecció, sistema aconsegueixo/motivació i sistema calma/content . Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

 • Sessió sisena. L’experiència dins d’un recipient més ampli: mindfulness i l’equanimitat. 3 Minuts amables i 3 minuts de gratitud.

 • Sessió setena. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. Què significa triar en el nostre dia a dia. L’embut del cansament: activitats sustentadores i activitats esgotadores.

 • Sessió vuitena. Mindfulness i la comunicació. Com comunicar de forma més efectiva. Com pots mantenir la pràctica de mindfulness una vegada hagis acabat el curs.

 • Sessió novena. Dia intensiu de pràctica

El curs inclou
 • Meditacions guiades específiques del curs, perquè l’alumne pugui fer la meditacions formals a casa. Les meditacions que incloem són: el recorregut del cos (bodyscan, estirat i assegut), el seguiment de la respiració (anapanasatti) i la consciència amable (metta bhavana). Hi ha meditacions amb moltes instruccions i meditacions amb poques instruccions.

 • Handbook (manual) del curs de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat
 • 8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i un matí intensiu de pràctica en silenci en acabar les sessions (i dinar vegetarià d´acomiadament on casdascú porta algun plat creatiu :))

 • 24,5 hores totals presencials. És recomanable un mínim de 40 minuts de pràctica diària

 • Contacte permanent amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks. Els instructors de mindfulnessacció han de complir els estàndards de qualitat regits per la UK Network for mindfulness a l’hora d’impartir els ensenyaments de mindfulness. Respiravida/Breathworks és membre fundador de la UK Network for mindfulness

 • Certificat Final del Curs de Mindfulness Barcelona per a la Salut, si l’alumne ha assistit almenys a 6 sessions (incloent el dia final de pràctica)