Mindfulness per a l’estrès i l’ansietat Girona

Pròxims cursos de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat a Girona

DIMECRES TARDA NOVEMBRE

2018 

( MARÇ 2018)

(COMPLET)

Inici 29 Novembre 2017

 • Taller-Sessió informativa (gratuïta): dimecres 22 de Novembre de 17:30h a 19:00h
 • Sessions curs:

1. dimecres 29 de Novembre

2. dimecres 13 de Desembre

3. dimecres 20 de Desembre

4. dimecres 27 de Desembre

5. dimecres 03 de Gener

6. dimecres 10 de Gener

7. dimecres 17 de  Gener

8. dimecres 24 de Gener

 • Horari: dimecres de 16:30h a 19:00h
 • Intensiu de meditació i Silenci: Dimecres 31 de  Gener
 • Lloc sessions i curs: Estudi Itzà, Carrer olivera, 11 (Girona)

DIVENDRES TARDA SETEMBRE 2017 

( OCTUBRE 2017)

(COMPLET)

Inici 06  d’Octubre 2017

 • Taller-Sessió informativa (gratuïta): divendres 29 de setembre de 18:45h a 20:15h
 • Sessions curs:

1. divendres 06 d’octubre

2. divendres 13 d’octubre

3. divendres 20 d’octubre

4. divendres 27 d’octubre

5. divendres 03 de novembre

6. divendres 10 de novembre

7. divendres 17 de novembre

8. divendres 24 de novembre

 • Horari: divendres de 18:15h a 20:45h
 •  Intensiu de meditació i Silenci: Diumenge 17 de Desembre
 • Lloc sessions i curs:  Espai de Ioga, Rambla de la Llibertat, 6, 4rt (Girona)

DIVENDRES TARDA DESEMBRE 2018 

( GENER 2018)

(OBERTA INSCRIPCIÓ)

Inici 26  de Gener 2018 

 • Taller-Sessió informativa (gratuïta): divendres 19 de Gener de 18:45h a 20:15h
 • Sessions curs:

1. divendres 26 de Gener

2. divendres 02 de Febrer

3. divendres 09 de Febrer

4. divendres 16 de Febrer

5. divendres 02 de Març

6. divendres 09 de Març

7. divendres 16 de Març

8. divendres 23 de Març

 • Horari: divendres de 18:15h a 20:45h
 •  Intensiu de meditació i Silenci: Divendres 06 d’Abril
 • Lloc sessions i curs:  Espai de Ioga, Rambla de la Llibertat, 6, 4rt (Girona)
www.mindfulnessgirona.com
Estándares calidad MpE - MBPM

Si vols apuntar-te o rebre informació sobre el curs, omple aquest petit formulari i et respondrem tan ràpid com puguem

Els professors certificats en Respiravida Breathworks hem d’impartir mindfulness segons uns estàndards de qualitat definits per la Xarxa de Formadors de Mindfulness en el Regne Unit (UK Network for mindfulness). Aquests estàndards han estat redactats i duts a la pràctica per reconegudes i prestigioses universitats, associacions i centres de mindfulness en el Regne Unit. Entre ells es troba Breathworks (Respiravida) com a únic fundador de la línia de Mindfulness Based in Pain Managment (MBPM: Mindfulness per a la gestió del Dolor físic i/o emocional).

 Altres associacions importants dins de la UKNetwork for mindfulness són: la universidad de Bangor, el Oxford mindfulness center o universidad de Aberdeen.

Logo Estres
Introducció

En el curs de mindfulness Girona per a l’estrès i ansietat aprendrem diferents eines, basades en evidències científicament provades, que es mostren eficaces per aprendre a sortir de la “ment remugant” o de l’estat de “pilot automàtic”. L’objectiu principal dels cursos Mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès i la reducció de l’ansietat és que l’alumne sigui cada vegada més conscient de què és el que està succeint en la seva experiència (diríem en el seu “sentir general”) i com s’està relacionant amb aquesta (la forma més habitual és reaccionant a ella). De forma natural, la nostra ment rebutja allò que no és del nostre grat i va darrere de forma compulsiva d’allò que creiem que ens donarà plaer. Aquest rebutjar i aferrar-se, és la base mateixa del sofriment humà; per tant és també l’arrel mateixa del nostre estrès i de la nostra ansietat.

La bona notícia és que existeix un espai que es troba entre la sensació agradable/desagradable desencadenada per alguna cosa externa o interna (per exemple algú ens crida o tenim un pensament que ens genera desassossec) i la “volició” o voluntat inconscient de rebutjar-la o aferrar-se. Aquest espai és on resideix la nostra elecció per sortir de la roda del sofriment (estrès, ansietat, depressió, malenconia i estats negatius en general).

En el curs de mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat aprendràs tècniques per submergir-te en la frescor d’aquest moment present, tècniques senzilles basades en la meditació formal i el cultiu d’una acceptació sense reserves de la nostra experiència, per aprendre a entendre i acceptar de forma activa, les teves experiències diàries de desconfort relacionades amb l’estrès i l’ansietat i amb estats mentals negatius associats als mateixos.

Contingut
 • Els 5 passos de Respiravida Breathworks  són la base del curs de minfulness Girona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat. Aquests són una seqüència lògica i coherent de passos que ens ensenyen a apropar-nos a la nostra experiència de forma amable i compassiva amb allò que ens pot resultar desagradable o dolorós (estrès i ansietat, depressió, malenconia i qualsevol altre estat mental negatiu)

 • Aprendre a utilitzar la nostra respiració com a eina per alleujar tensions mentals i físiques ens seran de gran utilitat en el nostre dia a dia. L’ansietat i l’estrès afecten de forma directa a la nostra respiració fent-la superficial i entretallada. Això té efectes negatius en el nostre cos (problemes de digestió, dolenta oxigenació dels òrgans, tensió muscular…) i en la nostra ment (no ens sentim relaxats mentalment el que al seu torn alimenta més el nostre estrès i ansietat)

 • Aprendrem tècniques per respirar correctament (tècniques de respiració profunda o diafragmàtica) ens va a ser de gran utilitat als moments de major estrès en el treball, amb la família… podeu començar a practicar amb els tres minuts amables de mindful breathing

 • En el curs de mindfulness Girona reducció estrès i ansietat farem exercicis de moviments conscients per aprendre a “habitar el nostre cos”, és a dir a estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”

 • El cor (i el repte) del Curs de Mindfulness Girona per a la reducció de l’Estrès i l’Ansietat, és el cultiu de l’acceptació sense reserves (el que es coneix com el cultiu de la compassió) d’allò que ens causa desconfort, molèstia o dolor. Aquest acceptació progressiva és el trampolí que ens permet obrir-nos de forma honesta cap a la vida i cap als altres.

 • Els exercicis de Pacing del curs de Mindfulness Girona per a l’estrès i ansietat, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible. El Registre Diari d’activitats és una eina molt útil per a això.
 • Els cursos de Mindfulness Girona ens ajudaran a entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables situades en el nostre cos (tibant-ho, contraient-ho..) i el contingut emocional que aquestes encapsulen en forma de pensaments i emocions associades. És el que es coneix com el triangle cos-emoció-pensament.

 • Meditacions guiades en format en usb per poder practicar a casa. Les meditacions que es lliuren en el Curs Mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès són: recorregut del cos (bodi scan), seguiment de la respiració (anapanasatti), i la consciència amable (metta bhavana).

 • La Comunicació franca i directa amb el teu instructor, i els minigrups de treball que es creen durant els cursos et facilitaran el treball de ser més conscient de les resistències i dificultats que has anat trobant durant la teva pràctica diària de meditació.

 • Grups màxims de quinze persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil•litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

Programa
 • Sessió primera. Explorarem què és mindfuness i que significa viure en manera “pilot automàtic”. Què significa “aprendre a habitar el nostre cos”. Experiència primària i l’experiència secundària: les dues fletxes. Com portar mindfulness cap a les nostres activitats diàries. Caminada amb atenció conscient.

 • Sessió segona. Manera sensorial vs manera verbal. Exploració de la respiració: beneficis de la respiració profunda o diafragmàtica. Diferents postures correctes per a la meditació formal. La manera ser i manera fer: per què passem la major par del nostre temps en la manera fer i com podem estar més en la manera ser.

 • Sessió tercera. Mindfulness en el dia a dia: els 3 minuts d’atenció conscient. Atenció conscient als pensaments, formes de pensar; “els pensaments no són els fets”.

 • Sessió quarta. Introducció als 5 passos de Respiravida com una forma lògica i progressiva d’atendre cap a la nostra experiència al moment present (sentiments, pensaments i el cos). Aprendre a apropar-nos al desagradable: per què i com? Registre dels esdeveniments de desagradables. Moviments conscients com a forma de “habitar el cos”.

 • Sessió cinquena. Anar a la recerca de l’agradable: per què i com?. Els 3 sistemes emocionals principals: sistema defensa/protecció, sistema aconsegueixo/motivació i sistema calma/content . Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

 • Sessió sisena. L’experiència dins d’un recipient més ampli: mindfulness i l’equanimitat. 3 Minuts amables i 3 minuts de gratitud.

 • Sessió setena. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. Què significa triar en el nostre dia a dia. L’embut del cansament: activitats sustentadores i activitats esgotadores.

 • Sessió vuitena. Mindfulness i la comunicació. Com comunicar de forma més efectiva. Com pots mantenir la pràctica de mindfulness una vegada hagis acabat el curs.

 • Sessió novena.  Intensiu de pràctica

El curs inclou
 • Meditacions guiades específiques del curs, perquè l’alumne pugui fer la meditacions formals a casa. Les meditacions que incloem són: el recorregut del cos (bodyscan, estirat i assegut), el seguiment de la respiració (anapanasatti) i la consciència amable (metta bhavana). Hi ha meditacions amb moltes instruccions i meditacions amb poques instruccions.

 • Handbook (manual) del curs de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat
 • 8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i una última sessió intensiva de pràctica en silenci en acabar les sessions

 • 22,5 hores totals presencials. És recomanable un mínim de 30 minuts de pràctica diària

 • Contacte permanent amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks. Els instructors de mindfulnessacció han de complir els estàndards de qualitat regits per la UK Network for mindfulness a l’hora d’impartir els ensenyaments de mindfulness. Respiravida/Breathworks és membre fundador de la UK Network for mindfulness

 • Certificat Final del Curs de Mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat si l’alumne ha assistit almenys a 6 sessions (incloent la sessió  final de pràctica)