Qui som?

Aleix de Gispert i Núñez

Llicenciat en Enginyeria Química, he treballat de forma intensiva durant deu anys en diferents empreses dins del sector de la construcció i del tractament d’aigües industrials. Practicant de meditació i ioga des de fa més de 7 anys.

Vaig començar a practicar meditació i mindfulness amb l’objectiu de buscar una sortida als meus estats mentals d’estrès i ansietat. Des de principis de l’any 2.014 sóc instructor certificat de Mindfulness i Compassió a través de RespiravidaBreathworks. He traduït també el curs de Mindfulness i les Adiccions de l’espanyol a l’anglès basat en el llibre de Mindfulness i les Adiccions: recuperació en 8 passos amb la idea portar mindfulness a l’àmbit de la rehabilitació per a la gent amb addiccions.

Penso que la millor forma de poder impartir i ensenyar mindfulness de forma hàbil i honesta als altres és amb l’experiència que només la pràctica et pot donar. He estat en molts retirs intensius de meditació i tinc una pràctica diària, regular i intensiva (pràctica individual i en grup).

Molts retirs els vinc fent dins de l’Ordre Budista Triratna. Uns altres els he fet en centres de prestigi internacional en mindfulness com és Gaia House o bé a Dhama Neru. Haig de complir amb els estàndards de qualitat que marca la UKNetwork for mindfulness així com els requisits per a la renovació anual de la Certificació Oficial marcats per Respiravida/Breathworks.

aleix mindfulness
carles mindfulness 2

Carles Gener

Sóc professor de Mindfulness i Compassió a través de RespiravidaBreathworks.

Vaig estudiar cinema a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) i porto molts anys dedicant-me al món digital dintre del sector editorial.

Fa sis anys, arran d’una crisi personal, vaig conèixer el mindfulness gràcies al meu germà que em va regalar el curs de mindfulness on-line de Respiravida dirigit per Dharmakirti (fundador de Respiravida).

Després d’aquest curs em vaig adonar de com és de poderosa l’eina de la meditació per gestionar les meves emocions i estats d’ànim fluctuants (em van diagnosticar Trastorn Límit de Personalitat). I de com a través de l’atenció plena (mindfulness) aplicada en la meva vida diària, he pogut canviar comportaments, actituds i patrons mentals negatius que em perjudicaven (i em perjudiquen però amb una intensitat més reduïda) en el meu dia a dia.

Sóc budista i porto una pràctica de meditació forta diària. He assistit a força retirs intensius de meditació amb l’orde budista Triratna.

Joan Carles Espejo jiménez

Professor de Mindfulness i Compassió a través de RespiravidaBreathworks. Titulat Superior en Teràpies Naturals en l’especialitat de Naturopatia pel Real Centro Universitario Escorial M.ª Cristina ( adscrit a la universitat Complutense), he treballat com a professional i divulgador de la salut natural des de fa mes de quinze anys. Professor durant diversos anys de Ioga i Taichi-Chi kung. He realitzat també programes com Mindfulness per regular les emocions “Programa d’Intel·ligència Emocional Plena” (PINEP), per la Universitat de Màlaga.

Sóc un gran amant de la naturalesa i he treballat com a guia de muntanya, però per sobre de tot sóc marit i pare.

El meu primer contacte amb la meditació comença a Còrdova, quan era un nen de 13 anys on m’apropo a la pràctica del ioga i les arts marcials. He practicat meditació Vedanta Advaita, Vipassana, Zen i meditació Taoísta.

Fa anys, després de diagnosticar-me una malaltia genètica minoritària que entre altres problemes associats provoca dolor crònic, caic en una profunda crisi personal que suposa l’abandó de  gran part de la meva activitat física i la practica meditativa.

Mes tard decideixo apropar-me a la meditació des d’una perspectiva científica i secular com a via per comprendre el sofriment dels altres i el meu propi, i és quan començo a interessar-me per Mindfulness i el treball de Jon kabat Zinn.

Després de prendre contacte amb l’obra de Vidyamala Burch, decideixo reprendre la practica de l’atenció plena de manera compromesa i formal i conviure amb el dolor físic i el sofriment emocional d’una forma creativa amb la intenció també, d’ajudar a altres persones a portar una vida mes plena i saludable.

juancarlos mindfulness

SOM PROFESSORS TITULATS EN RESPIRAVIDA BREATHWORKS

Els professors certificats en Respiravida Breathworks han d’impartir mindfulness segons uns estàndards de qualitat definits per la Xarxa de Formadors de Mindfulness en el Regne Unit (UK Network for mindfulness). Aquests estàndards han estat redactats i duts a la pràctica per reconegudes i prestigioses universitats, associacions i centres de mindfulness en el Regne Unit. Entre ells es troba Breathworks (Respiravida a Espanya) com a únic fundador de la línia de Mindfulness Based in Pain Managment (MBPM: Mindfulness per al maneig del Dolor).

Altres associacions importants dins de la UKNetwork for mindfulness són: la universidad de Bangor, el Oxford mindfulness center o universidad de Aberdeen.