Sessions mindfulness per a directius

03 gen. Sessions mindfulness per a directius

Mindfulnessacció ha realitzat en aquest final d’any 2.018, dos intensius de mindfulness a les empreses Unió de Pagesos i Agroxarxa enfocat al grup directiu d’ambdues.

Els punts claus de les sessions van ser:

  • Com pot mindfulness ajudar en la localització i autogestió dels nostres estressors en el treball, i per extensió també fora del mateix (és a dir en l’àmbit privat i en el familiar).

 

  • Com podem incloure la pràctica de l’Atenció Plena o Mindfulness dins la nostra organització de treball i quins beneficis ens aportarà.

 

  • Què significa portar l’Atenció Plena o mindfulness en la comunicació amb els altres i com podem tenir una comunicació que sigui més eficaç o empàtica amb el nostre equip de treball i quins beneficis ens aportarà.

 

Va ser molt interessant veure i escoltar les necessitats i problemàtiques que les persones integrants del grup directiu es troba en el seu dia a dia i també explicar-los i fer-los reflexionar sobre què els pot aportar la pràctica de mindfulness en el seu que fer diari i com i en quins moments del seu dia a dia els pot ser útil portar les tècniques apreses en les sessions.

Està comprovat que l’estrès i l’ansietat són la segona causa de baixa laboral en els països d’occident suposant pèrdues entre el 0,5 i el 3% del PIB. Un dels problemes més importants amb què ha de lidiar el sector empresarial avui dia (i en la nostra societat en general) és l’elevat nivell d’exigència al qual els treballadors es veuen sotmesos: l’elevada càrrega de treball, l’assoliment d’objectius, dates de lliurament, jornades extenuants, emails, trucades, whats ups, treball durant el cap de setmana … tot això suposa que els treballadors puguin acabar patint de hiper estrès o de “estrès dolent”. L´hiper estrès afecta la nostra autoregulació emocional, disminueix la capacitat de concentració per la qual cosa rendiment a la feina empitjora de la mateixa manera que el nostre benestar general. Els directius tenen un handicap afegit ja que han d’atendre les necessitats d’un grup humà, amb les complexitats que això suposa. Han de ser capaços d’exigir la consecució dels objectius fixats però alhora han de procurar ser empàtics i comprensius amb les possibles limitacions o obstacles que es vagin trobat dintre de l’equip. Per tant és fonamental tenir la capacitat de mantenir una comunicació efectiva o empàtica amb tot l’equip de persones.

A les sessions a Unió de Pagesos i Agroxarxa, ensenyarem:

  • la meditació i els moviments mindfulness com una eina útil i efectiva per aplicar en qualsevol moment del nostre dia i gestionar millor el nostre estrès. Es va animar a l’equip directiu a parar cada dues hores uns minuts i fer un exercici simple de mindfulness (atenció a la sensacions en el cos quan respirem o un moviment conscient simple) o bé a parar quan sentin que han perdut el fil o se sentin estressats o saturats.

 

  • Vam fer exercicis d’indagació per localitzar quins estressors ens afecten amb major assiduïtat, els classifiquem i expliquem les diferents maneres que ofereix mindfulness per regular-hi e incidir positivament en ells. Se’ls va animar també a fer una pràctica de 10 minuts diaris de mindfulness a casa.

 

  • Treballem també la comunicació i expliquem què és la comunicació empàtica o eficaç i com podem incidir-hi portant una major atenció conscient en el nostre dia a dia.

 

Aleix de Gispert

Instructor certificat de mindfulness / + 34.640.686 741/Aleix@mindfulnessaccion.com

[Vc_column_text] Cursos mindfulness empreses [/ vc_column_text]