VIURE AMB ATENCIÓ PLENA (Curs Mindfulness Vuit Setmanes)

23 Gen VIURE AMB ATENCIÓ PLENA (Curs Mindfulness Vuit Setmanes)

Aquest Curs de Mindfulness (VIURE AMB ATENCIÓ PLENA) que oferim a MINDFULNESS ACCIÓ,  està dissenyat per aprendre, pas a pas, com desenvolupar atenció conscient – mindfulness – al llarg de 8 setmanes. En cada sessió es veurà un aspecte particular del desenvolupament d’atenció conscient, ja sigui a través de meditació, xerrades interactives, exercicis, dinàmiques concretes i discussió.


DATES DEL CURS (dimarts del  05 de febrer  fins al dimarts 26 de març)
– Vuit Sessions (DIMARTS de 19 hres – 21,30 hores )
Dimarts 5 12 i 19 i 26 de febrer
Dimarts 5 12 i 19 i 26 de març
– NOVENA SESSIÓ (per determinar)
– PREU CURS:
265 Euros (en el preu entra el llibre de VIVIR CON ATENCIÓN PLENA de Maitreyabandu.)
Per apuntar-se al Curs, s’haurà de fer una paga i senyal de 70 euros.
– LLOC: Carrer Carrasco i Formiguera, 6,  Baix-2 (a) al costat del Monestir de Sant Cugat. (Zona de fàcil aparcament)


 

CURS MINDFULNESS SANT CUGAT

MÉS INFORMACIÓ 

Aquest curs d’atenció conscient – mindfulness – deriva el seu contingut de la tradició budista i els diferents diàlegs que va tenir el Buda amb els seus deixebles. No es necessita ser budista per aprendre i enriquir la nostra vida amb el Budisme. Qualsevol persona pot prendre aquest curs i aprendre a com desenvolupar la seva capacitat d’atenció plena sense tenir una convicció específicament religiosa.

En aquest curs es veurà com l’atenció conscient s’inicia amb els detalls més quotidians i comuns de la nostra vida. Com en donar-li atenció a ells, la nostra rutina i qualitat de vida diària pot millorar i aportar-nos un sentit de ple control. Així mateix explorarem com el cos és part fonamental de tota la nostra experiència en estar conscients. No solament per la seva realitat física i l’espai que ocupa sinó perquè és el “fonament” de les sensacions que tenim i aquestes la base de moltes emocions que es desenvolupem. Així mateix la nostra ment i els seus pensaments estan matitsats pels nostres sentiments; les nostres sensacions: Aquesta atenció plena del cos, les seves sensacions, els sentiments i els pensaments és la manera en què ens fem conscients de nosaltres mateixos. En aquest curs també portarem l’atenció conscient a l‘entorn; la naturalesa i la qualitat estètica que hi ha en les situacions i coses més quotidianes. Així mateix l’atenció conscient s’involucra amb altres persones. Intimar amb uns altres a través d’estar sensible i empatizar és l’altra dimensió d’atenció conscient que anem a conrear. Aquestes diferents maneres d’aplicar l’atenció conscient poden ser experimentades més profundament quan les contemplem des d’una perspectiva que ens reveli la seva interdependència: com tots i cadascun dels aspectes als quals ens fem conscients estan interrelacionats en una dinàmica de canvi i esdevenir. Quan aprenem a contemplar al cos; les sensacions; els pensaments, a l’entorn i a altres persones com una realitat canviant, interdependent i dinàmica es poden experimentar més plenament. Aquest últim element d’atenció conscient que involucra aquests aspectes interdependents es denomina visió.