Mindfulness per a l'estrès i l'ansietat Barcelona.Curs tardes – Mindfulnessaccion

Mindfulness per a l’estrès i l’ansietat Barcelona.Curs tardes

Programa de 8 setmanes de mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat a Barcelona (cursos de mindfulness).

Inici Curs: Dimarts 07 Maig

Horari: de 19 a 21 30 h

sessions informatives i de pràctica prèvies al curs:

 • Dimarts 23 i 30  d´Abril de 19 a 20 30 h

Sessions curs:

 • 7, 14, 21, 28 Maig
 • 4, 11, 18 Juny
 • 2 Juliol
 • Dia de pràctica: a decidir
 • Lloc sessions i curs: Numància 70 primer tercera

Finalització Curs Mindfulness Reducció Estrès 2.017

Si vols apuntar-te o rebre informació sobre el curs, omple aquest petit formulari i et respondrem tan ràpid com puguem  Aleix de Gispert ens explica breument què és mindfulness

  Els estàndars de qualitat dels cursos de Mindfulness per a la Salut i Mindfulness per a l´estrès s´han el.laborat per promoure la integritat i la consistència dels mateixos

  Programa Mindfulness Based in Pain Managment (MBPM). Estàndars de qualitat. Certificació oficial

   

  Els programes Respira Vida/Breathworks (MBPM: mindfulness based pain management) són un desenvolupament del Programa de Reducció d’Estrès basat en Mindfulness (MBSR), creat per Dr. J.K.Zinn (Universitat Massachusetts), amb elements claus de la Teràpia Cognitiva Basada en Mindfulness (MBCT) per M. Williams, J. Teasdale and Z. Segal, i prenent com a base les pràctiques de meditació mil·lenàries de la tradició budista i l’aportació de Vidyamala Burch, fruit de 30 anys d’aplicació de mindfulness i compassió a la seva pròpia experiència de dolor crònic.

   

   

  “El cultiu de la compassió és la clau del curs. La compassió ens obrirà poc a poc  les portes a una nova relació, molt més honesta, viva i profunda amb el nostre món emocional”

   

  Els professors certificats en Respiravida/Breathworks hem d’impartir mindfulness segons uns estàndards de qualitat definits per la Xarxa de Formadors de Mindfulness en el Regne Unit (UK Network for mindfulness). Aquests estàndards han estat redactats i duts a la pràctica per reconegudes i prestigioses universitats, associacions i centres de mindfulness en el Regne Unit. Entre ells es troba Breathworks (Respiravida) com a únic fundador de la línia de Mindfulness Based in Pain Managment (MBPM: Mindfulness per a la gestió del Dolor físic i/o emocional).

   

   

  Altres associacions importants dins de la UKNetwork for mindfulness són: la universidad de Bangor, el Oxford mindfulness center o universidad de Aberdeen.

  Introducció

  En el curs de mindfulness barcelona per a l’estrès i ansietat aprendrem diferents eines, basades en evidències científicament provades, que es mostren eficaces per aprendre a sortir de la “ment remugant” o de l’estat de “pilot automàtic”. L’objectiu principal dels cursos Mindfulness Barcelona per a la reducció de l’estrès i la reducció de l’ansietat és que l’alumne sigui cada vegada més conscient de què és el que està succeint en la seva experiència (diríem en el seu “sentir general”) i com s’està relacionant amb aquesta (la forma més habitual és reaccionant a ella). De forma natural, la nostra ment rebutja allò que no és del nostre grat i va darrere de forma compulsiva d’allò que considerem que creiem que ens donarà plaer. Aquest rebutjar i aferrar-se, és la base mateixa del sofriment humà; per tant és també l’arrel mateixa del nostre estrès i de la nostra ansietat.

  La bona notícia és que existeix un espai creatiu (no reactiu) que es troba entre les sensacions que etiquetem com a  agradables o desagradables, tan internes com externes (per exemple algú ens crida o tenim un pensament que ens genera desassossec) i la “volició” o voluntat inconscient de rebutjar-la o aferrar-se a la mateixa. Aquest espai és on resideix la nostra elecció per sortir de la roda del sofriment (estrès, ansietat, depressió, malenconia i estats negatius en general) i la pràctica continuada de mindfulness ens permet fer-nos conscients del mateix i mitjançant l´atenció podem anar disminuint i transformant les nostres respostes emocionals reactives habituals que ens mantenen lligats al sofriment, per d´altres de creatives, positives i altruistes.

  En el curs de mindfulness barcelona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat t´ensenyem diferents camins i maneres per submergir-te en la frescor d’aquest moment present. “Tècniques” senzilles basades en la meditació (tan en el coixí com en el nostre dia a dia) i en el cultiu d’una acceptació sense reserves cap a la nosaltres mateixos i cap els demés. Entendre i acceptar de forma activa les teves pròpies situacions diàries de desconfort et permetrà sentir-te millor amb tu mateix@ i de pas obrir-te i connectar amb els que et rodejen de forma més plena, autèntica i altruista.

  Contingut

  Els 5 passos de Respiravida Breathworks  són la base del curs de minfulness barcelona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat. Aquests són una seqüència lògica i coherent de passos que ens ensenyen a apropar-nos a la nostra experiència de forma amable i compassiva amb allò que ens pot resultar desagradable o dolorós (estrès i ansietat, depressió, malenconia i qualsevol altre estat mental negatiu)

  Aprendre a utilitzar la nostra respiració com a eina per alleujar tensions mentals i físiques ens serà de gran utilitat en el nostre dia a dia. L’ansietat i l’estrès afecten de forma directa a la nostra respiració fent-la superficial i entretallada. Això té efectes negatius en el nostre cos (problemes de digestió, dolenta oxigenació dels òrgans i teixits, tensió muscular amb risc de lesió, augment de la pressió arterial i un llarg etc…) i en la nostra ment (no ens sentim relaxats mentalment alimentant pensaments i emocions negatives i desagradables que al seu torn alimenta més el nostre estrès i ansietat). La respiració profunda o diafragmàtica ens permetrà tenir una vida més saludable i disminuir el fluxe de pensaments i emocions. Podeu començar a practicar amb els tres minuts amables de mindful breathing.

  En el curs de mindfulness barcelona reducció estrès i ansietat farem exercicis de moviments conscients per aprendre a “habitar el nostre cos”, és a dir a estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”.

  El cor (i el repte) del Curs de Mindfulness Barcelona per a la reducció de l’Estrès i l’Ansietat, és el cultiu de l’acceptació sense reserves (el que es coneix com el cultiu de l´autocompassió) d’allò que ens causa disconfort, molèstia o dolor. Aquest acceptació progressiva és el trampolí que ens permet obrir-nos de forma honesta en cada moment de l´ara independentent de si ens agrada o no. Per això haurem d´aprendre a deixar enrerre la interpretació i els judicis sobre el que entenem com “la nostra experiència”.

  Els exercicis de Pacing del curs de mindfulness barcelona per a l’estrès i ansietat, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible. El Registre Diari d’activitats és una eina molt útil per a això.

  Els cursos de mindfulness barcelona ens ajudaran a entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables situades en el nostre cos (tibant-ho, contraient-ho..) i el contingut emocional que aquestes encapsulen en forma de pensaments i emocions associades. És el que es coneix com el triangle cos-emoció-pensament.

  Meditacions guiades per poder practicar a casa. Les meditacions que es lliuren i es practiquen en el Curs Mindfulness Barcelona per a la reducció de l’estrès són: el Recorregut del Cos o Body Scan, el Seguiment de la Respiració o també coneguda com Anapanasatti i la Consciència Amable o Metta Bhavana.

  La Comunicació franca i directa amb el teu instructor, i els minigrups de treball que es creen durant els cursos et facilitaran el treball de ser més conscient de les resistències i dificultats que has anat trobant durant la teva pràctica diària de meditació. Els grups són entre 6 i 10 persones (máxim) primant l´atenció més personal cap a l´alumn@.

  Grups màxims de deu persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil·litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

  Programa
  • Sessió primera. Explorarem què és mindfuness i que significa viure en manera “pilot automàtic”. Què significa “aprendre a habitar el nostre cos”. Experiència primària i l’experiència secundària: les dues fletxes. Com portar mindfulness cap a les nostres activitats diàries. Caminada amb atenció conscient.

  • Sessió segona. Manera sensorial vs manera verbal. Exploració de la respiració: beneficis de la respiració profunda o diafragmàtica. Diferents postures correctes per a la meditació formal. La manera ser i manera fer: per què passem la major part del nostre temps en la manera fer i com podem estar més en la manera ser.

  • Sessió tercera. Mindfulness en el dia a dia: els 3 minuts d’atenció conscient. Atenció conscient als pensaments, formes de pensar; “els pensaments no són els fets”.

  • Sesión cuarta. Introducció als 5 passos de Respiravida com una forma lògica i progressiva d’atendre cap a la nostra experiència al moment present (sentiments, pensaments i el cos). Aprendre a apropar-nos al desagradable: per què i com? Registre dels esdeveniments de desagradables. Moviments conscients com a forma de “habitar el cos”.

  • Sessió cinquena. Anar a la recerca de l’agradable: per què i com?. Els 3 sistemes emocionals principals: sistema defensa/protecció, sistema aconsegueixo/motivació i sistema calma/content . Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

  • Sessió sisena. L’experiència dins d’un recipient més ampli: mindfulness i l’equanimitat. 3 Minuts amables i 3 minuts de gratitud.

  • Sessió setena. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. Què significa triar en el nostre dia a dia. L’embut del cansament: activitats sustentadores i activitats esgotadores.

  • Sessió vuitena. Mindfulness i la comunicació. Com comunicar de forma més efectiva. Com pots mantenir la pràctica de mindfulness una vegada hagis acabat el curs.

  • Sessió novena. Dia intensiu de pràctica

  El curs inclou
  • Meditacions guiades específiques del curs, perquè l’alumne pugui fer la meditacions formals a casa. Les meditacions que incloem són: el recorregut del cos (bodyscan, estirat i assegut), el seguiment de la respiració (anapanasatti) i la consciència amable (metta bhavana). Hi ha meditacions amb moltes instruccions i meditacions amb poques instruccions.

  • Handbook (manual) del curs de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat

  • 8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i un dia intensiu de pràctica en silenci en acabar les sessions

  • 24,5 hores totals presencials. És recomanable un mínim de 30 minuts de pràctica diària

  • Contacte permanent amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks. Els instructors de mindfulnessacció han de complir els estàndards de qualitat regits per la UK Network for mindfulness a l’hora d’impartir els ensenyaments de mindfulness. Respiravida/Breathworks és membre fundador de la UK Network for mindfulness

  • Certificat Final del Curs de Mindfulness Barcelona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat si l’alumne ha assistit almenys a 6 sessions (incloent el dia final de pràctica)