Mindfulness per a l'estrès i l'ansietat Sabadell – Mindfulnessaccion

Mindfulness per a l’estrès i l’ansietat Sabadell

Programa de 8 setmanes de mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat a Sabadell (cursos de mindfulness).

Inici Curs: Dilluns 23 Octubre

Horari: De 19 a 21 30 h (Carrer de la República 44)

15% de descompte si t´inscrius abans del Dilluns 16 d´Octubre

sessions informatives i de pràctica (gratuïtes i sense compromís):

 • Dilluns 16 Octubre de 19 00 a 20 30 h

Sessions curs:

 • Sessió 1: Dilluns 23 Octubre
 • Sessió 2: Dilluns 30 Octubre
 • Sessió 3: Dilluns 06 Novembre
 • Sessió 4: Dilluns 13 Novembre
 • Sessió 5: Dilluns 20 Novembre
 • Sessió 6: Dilluns 27 Novembre
 • Sessió 7: Dilluns 04 Desembre
 • Sessió 8: Dilluns 11 Desembre
 • Matí de pràctica (data a determinar)
 • Lloc sessions i curs: Carrer de la República 44, a 5 minuts a peu de l’estació Sabadell Plaça (Tikum Associació de Ioga)

Finalització Curs Mindfulness Reducció Estrès 2.017

Si vols apuntar-te o rebre informació sobre el curs, omple aquest petit formulari i et respondrem tan ràpid com puguem


  He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad.

  Breu vídeo explicatiu sobre què és mindfulness 

  Introducció

  En el curs de mindfulness Sabadell per a l’estrès i ansietat aprendrem diferents eines, basades en evidències científicament provades, que es mostren eficaces per aprendre a sortir de la “ment remugant” o de l’estat de “pilot automàtic”. L’objectiu principal dels cursos Mindfulness Sabadell per a la reducció de l’estrès i la reducció de l’ansietat és que l’alumne sigui cada vegada més conscient de què és el que està succeint en la seva experiència (diríem en el seu “sentir general”) i com s’està relacionant amb aquesta (la forma més habitual és reaccionant a ella). De forma natural, la nostra ment rebutja allò que no és del nostre grat i va darrere de forma compulsiva d’allò que considerem que creiem que ens donarà plaer. Aquest rebutjar i aferrar-se, és la base mateixa del sofriment humà; per tant és també l’arrel mateixa del nostre estrès i de la nostra ansietat.

  La bona notícia és que existeix un espai creatiu (no reactiu) que es troba entre les sensacions que etiquetem com a  agradables o desagradables, tan internes com externes (per exemple algú ens crida o tenim un pensament que ens genera desassossec) i la “volició” o voluntat inconscient de rebutjar-la o aferrar-se a la mateixa. Aquest espai és on resideix la nostra elecció per sortir de la roda del sofriment (estrès, ansietat, depressió, malenconia i estats negatius en general) i la pràctica continuada de mindfulness ens permet fer-nos conscients del mateix i mitjançant l´atenció podem anar disminuint i transformant les nostres respostes emocionals reactives habituals que ens mantenen lligats al sofriment, per d´altres de creatives, positives i altruistes.

  En el curs de mindfulness barcelona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat t´ensenyem diferents camins i maneres per submergir-te en la frescor d’aquest moment present. “Tècniques” senzilles basades en la meditació (tan en el coixí com en el nostre dia a dia) i en el cultiu d’una acceptació sense reserves cap a la nosaltres mateixos i cap els demés. Entendre i acceptar de forma activa les teves pròpies situacions diàries de desconfort et permetrà sentir-te millor amb tu mateix@ i de pas obrir-te i connectar amb els que et rodejen de forma més plena, autèntica i altruista.

  Contingut

  Els 5 passos de Respiravida Breathworks  són la base del curs de minfulness barcelona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat. Aquests són una seqüència lògica i coherent de passos que ens ensenyen a apropar-nos a la nostra experiència de forma amable i compassiva amb allò que ens pot resultar desagradable o dolorós (estrès i ansietat, depressió, malenconia i qualsevol altre estat mental negatiu)

  Aprendre a utilitzar la nostra respiració com a eina per alleujar tensions mentals i físiques ens serà de gran utilitat en el nostre dia a dia. L’ansietat i l’estrès afecten de forma directa a la nostra respiració fent-la superficial i entretallada. Això té efectes negatius en el nostre cos (problemes de digestió, dolenta oxigenació dels òrgans i teixits, tensió muscular amb risc de lesió, augment de la pressió arterial i un llarg etc…) i en la nostra ment (no ens sentim relaxats mentalment alimentant pensaments i emocions negatives i desagradables que al seu torn alimenta més el nostre estrès i ansietat). La respiració profunda o diafragmàtica ens permetrà tenir una vida més saludable i disminuir el fluxe de pensaments i emocions. Podeu començar a practicar amb els tres minuts amables de mindful breathing.

  En el curs de mindfulness barcelona reducció estrès i ansietat farem exercicis de moviments conscients per aprendre a “habitar el nostre cos”, és a dir a estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”.

  El cor (i el repte) del Curs de Mindfulness Sabadell per a la reducció de l’Estrès i l’Ansietat, és el cultiu de l’acceptació sense reserves (el que es coneix com el cultiu de l´autocompassió) d’allò que ens causa disconfort, molèstia o dolor. Aquest acceptació progressiva és el trampolí que ens permet obrir-nos de forma honesta en cada moment de l´ara independentent de si ens agrada o no. Per això haurem d´aprendre a deixar enrerre la interpretació i els judicis sobre el que entenem com “la nostra experiència”.

  Els exercicis de Pacing del curs de mindfulness barcelona per a l’estrès i ansietat, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible. El Registre Diari d’activitats és una eina molt útil per a això.

  Els cursos de mindfulness barcelona ens ajudaran a entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables situades en el nostre cos (tibant-ho, contraient-ho..) i el contingut emocional que aquestes encapsulen en forma de pensaments i emocions associades. És el que es coneix com el triangle cos-emoció-pensament.

  Meditacions guiades per poder practicar a casa. Les meditacions que es lliuren i es practiquen en el Curs Mindfulness Barcelona per a la reducció de l’estrès són: el Recorregut del Cos o Body Scan, el Seguiment de la Respiració o també coneguda com Anapanasatti i la Consciència Amable o Metta Bhavana.

  La Comunicació franca i directa amb el teu instructor, i els minigrups de treball que es creen durant els cursos et facilitaran el treball de ser més conscient de les resistències i dificultats que has anat trobant durant la teva pràctica diària de meditació. Els grups són entre 6 i 10 persones (máxim) primant l´atenció més personal cap a l´alumn@.

  Grups màxims de deu persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil·litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

  Programa
  • Sessió primera. Explorarem què és mindfuness i que significa viure en manera “pilot automàtic”. Què significa “aprendre a habitar el nostre cos”. Experiència primària i l’experiència secundària: les dues fletxes. Com portar mindfulness cap a les nostres activitats diàries. Caminada amb atenció conscient.

  • Sessió segona. Manera sensorial vs manera verbal. Exploració de la respiració: beneficis de la respiració profunda o diafragmàtica. Diferents postures correctes per a la meditació formal. La manera ser i manera fer: per què passem la major part del nostre temps en la manera fer i com podem estar més en la manera ser.

  • Sessió tercera. Mindfulness en el dia a dia: els 3 minuts d’atenció conscient. Atenció conscient als pensaments, formes de pensar; “els pensaments no són els fets”.

  • Sesión cuarta. Introducció als 5 passos de Respiravida com una forma lògica i progressiva d’atendre cap a la nostra experiència al moment present (sentiments, pensaments i el cos). Aprendre a apropar-nos al desagradable: per què i com? Registre dels esdeveniments de desagradables. Moviments conscients com a forma de “habitar el cos”.

  • Sessió cinquena. Anar a la recerca de l’agradable: per què i com?. Els 3 sistemes emocionals principals: sistema defensa/protecció, sistema aconsegueixo/motivació i sistema calma/content . Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

  • Sessió sisena. L’experiència dins d’un recipient més ampli: mindfulness i l’equanimitat. 3 Minuts amables i 3 minuts de gratitud.

  • Sessió setena. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. Què significa triar en el nostre dia a dia. L’embut del cansament: activitats sustentadores i activitats esgotadores.

  • Sessió vuitena. Mindfulness i la comunicació. Com comunicar de forma més efectiva. Com pots mantenir la pràctica de mindfulness una vegada hagis acabat el curs.

  • Sessió novena. Dia intensiu de pràctica

  El curs inclou
  • Meditacions guiades específiques del curs, perquè l’alumne pugui fer la meditacions formals a casa. Les meditacions que incloem són: el recorregut del cos (bodyscan, estirat i assegut), el seguiment de la respiració (anapanasatti) i la consciència amable (metta bhavana). Hi ha meditacions amb moltes instruccions i meditacions amb poques instruccions.

  • Handbook (manual) del curs de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat

  • 8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i un dia intensiu de pràctica en silenci en acabar les sessions

  • 24,5 hores totals presencials. És recomanable un mínim de 30 minuts de pràctica diària

  • Contacte permanent amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks. Els instructors de mindfulnessacció han de complir els estàndards de qualitat regits per la UK Network for mindfulness a l’hora d’impartir els ensenyaments de mindfulness. Respiravida/Breathworks és membre fundador de la UK Network for mindfulness

  • Certificat Final del Curs de Mindfulness Barcelona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat si l’alumne ha assistit almenys a 6 sessions (incloent el dia final de pràctica)