RETIR MINDFULNESS GIRONA 2023 – Mindfulnessaccion

RETIR MINDFULNESS GIRONA 2023

Gaudeix d’un retir de meditació i mindfulness a Girona

Dates:

del 17 al 19 de març

Organitzadors:

FACILITA JOAN CARLES ESPEJO

Descripció

“Les Arrels de Mindfulness”.

El retir es durà a terme a la casa de retirs Santa Elena de Solius en un entorn natural de gran bellesa a la comarca del  Baix Empordà. La casa  està a 1 h de Barcelona, a 30 min desde Girona, 1 h 45 min desde Tarragona i 2 h 15 min de Lleida.

En aquest retir ens introduirem suaument en les arrels de Mindfulness.
Explorarem el context original on va ser examinat en profunditat, fa més de 2500 anys. Ho portarem fins al present per a aprendre, de quina manera pot ser-nos útil en la nostra societat i vides actuals.
La paraula Mindfulness és una traducció (aproximació) inexacta, però molt útil d’un terme de la tradició contemplativa budista anomenat Sati. Sati es caracteritza per una receptivitat oberta i suau que incorpora un sentit ètic.
Ens mourem a través d’un mapa senzill, clar i alhora profund que ens
descriuen els quatre fonaments de l’atenció conscient. Aquests són: El cos, les sensacions, la ment i finalment els obstacles que trobem, així com els factors que afavoreixen una experiència més desperta, clara i lúcida.

Si vols apuntar-te o rebre més informació, omple aquest petit formulari i en breu et contestarem.


  He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad.

  Ment de Principiant

  Aquest és un retir pensat tant per a persones sense cap experiència, per a persones que ja tenen una mica d’experiència ( per exemple un curs de 8 setmanes) o persones experimentades amb ment de principiant.

   

  “En la ment d’un principiant hi ha moltes possibilitats, en la ment d’un expert moltpoques, per això conserva sempre la ment d’un principiant.”

  Shunryu Suzuki

   

  Som sensibles als diferents problemes de salut que puguin estar experimentant els participants, per la qual cosa t’animem a utilitzar aquella postura meditativa que s’adeqüi millor a les teves necessitats i condició. En la primera sessió t’acompanyarem (si ho necessites) i t’ajudarem a triar la postura més adequada i digna per a tu, ja sigui assegut en un coixí, en una cadira o estirat sobre una esterilla.

  Silenci Noble

  En aquest retir gaudirem de estones de silenci. Un retir de Mindfulness pot ser una activitat molt agradable on poder compartir la pràctica meditativa, però també pot presentar alguns desafiaments, per la qual cosa, si et trobes en aquest moment sota tractament psiquiàtric o amb un dolor emocional molt intens, potser aquest retir no és una activitat apropiada per a tu, consulta’ns qualsevol dubte. Es proporcionarà tota la informació sobre el funcionament del retir inclosos els horaris de pràctica, àpats i descansos a la sessió de presentació. Animem amb entusiasme a mantenir el mòbil apagat durant el retir i facilitar el nostre telèfon de contacte, que propocionarem a la sessió de benvinguda del curs. Si us haguessin de comunicar alguna cosa important ens poden trucar en qualsevol moment, i l’equip organitzador us avisaria. És important la puntualitat; s’avisarà mitjançant un gong per no haver d’estar pendents del rellotge, evitant així estímuls innecessaris i poder centrar-se en la pràctica. Totes les activitats són opcionals.

  Allotjament, àpats i algunes coses pràctiques

  Les habitacions són individuals o de 2 places. (subjecte a disponibilitat, només per a convivents)

  Cada habitació disposa de lavabo i dutxa. El menjar serà ovo-lacto vegetarià i es tindran en compte tant al·lèrgies com intoleràncies . És una bona idea portar roba còmoda i calçat fàcil de posar i treure, ja que a la sala de meditació s’ha d’anar sense sabates, portar mitjons (per higiene) i una llanterna. Pensa a portar paraigües en cas de previsió de pluja. Si fas servir coixí (zafu) o banqueta porta el teu de casa, així com la teva pròpia màrfega (esterilla). Si no en tens, digues-nos-ho per a tenir-ho en compte. La casa disposa de cadires si utilitzes aquesta opció.

  Descàrrega aquí la informació del retir en pdf

  Horari Retir de mindfulness

  Divendres

  18:00 – 19:00 Arribada i registre

  19:00 -20:00 Presentació del Retir

  20:00 Sopar

  21:00 – 21:30 (Taller Postura opcional)

  21:30 – 22:30 Xerrada i Meditació

  22:30 Descans

  Dissabte

  08:00 – 09:00 Mov. conscients Xerrada i Meditació

  09:00 Esmorzar

  10:00 – 12:00 Xerrada i Meditació (Sesshin)

  14:00 Dinar

  15:00 – 18:00 Temps Lliure (Caminada conscient opcional)

  17:30h (pausa Café)

  18:00 – 19:00 Xerrada i Meditació

  19:00 – 20:00 Temps lliure

  20:00 Sopar

  21:30 – 22:30 Xerrada i Meditació

  22:30h Descans

  Diumenge

  08:00 – 09:00 Mov. conscients Xerrada i Meditació

  09:00 Esmorzar

  10:00 – 12:00 Xerrada i Meditació (Sesshin)

  13:30 Dinar

  15:30 – 16:30 Cloenda Retir

  Aportació

  El cost del retir és:

  315€ per persona en habitació doble.
  350€ per persona en habitació individual.

  descompte per reserva anticipada👇🏼 

  290€ per persona en habitació doble.
  315€ per persona en habitació individual.

  El preu cobreix l’allotjament i les dietes així com la tasca de l’equip organitzatiu.

  Inscripció i pagament

  Omple el formulari d’inscripció (Aquí). Ingressa l’import de la reserva (100€) per transferència a ES44 1465 01 00911735043379 en el concepte el teu nom i cognom i “Retir març” l’import restant s’haurà d’abonar en efectiu el mateix dia del retir. Envia el comprovant de pagament a juancarles@mindfulnessaccion.com Les places són limitades a 20 persones.

  Ubicació

  Casa de Retirs Santa Elena de Solius: Barri de Solius, 18, 17246 Santa Maria de Solius (Girona) La casa disposa de pàrking Ubicació: (Aquí)

  Contacte

  Joan Carles

  636970682

  juancarles@mindfulnessacció.com

  Casa Santa Elena compta amb el distintiu de punt blanc amb la implantació de les mesures de seguretat i higiene establertes en els protocols dictats pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya.

  ALTRES ACTIVITATS MINDFULNESS GIRONA