RETIR MINDFULNESS GIRONA 2024

Gaudeix d’un retir de meditació i mindfulness a Girona

(Posposat)

Dates: de 23 al 25 de febrer 2024
Organitzadors: Facilita Joan Carles Espejo
Descripció

“Meditació, calma i espais de silenci”.

El retir es durà a terme a la casa de retirs Santa Elena de Solius en un entorn natural de gran bellesa a la comarca del Baix Empordà.

La casa està a 1 h de Barcelona, a 30 min des de Girona, 1 h 45 min des de Tarragona i 2 h 15 min de Lleida.

En aquest retir ens endinsarem suaument i amb amabilitat en la pràctica meditativa i de Mindfulness.

Espais per a la meditació, la contemplació senzilla i el moviment conscient suau. També podrem gaudir d’espais de silenci. 

Una gran oportunitat de sortir del soroll del dia a dia.


  Ment de Principiant

  Aquest és un retir pensat tant per a persones sense cap experiència, per a persones que ja tenen una mica d’experiència ( per exemple un curs de 8 setmanes) o persones experimentades amb ment de principiant.

  “En la ment d’un principiant hi ha moltes possibilitats, en la ment d’un expert moltpoques, per això conserva sempre la ment d’un principiant.”

  Shunryu Suzuki

  Som sensibles als diferents problemes de salut que puguin estar experimentant els participants, per la qual cosa t’animem a utilitzar aquella postura meditativa que s’adeqüi millor a les teves necessitats i condició. En la primera sessió t’acompanyarem (si ho necessites) i t’ajudarem a triar la postura més adequada i digna per a tu, ja sigui assegut en un coixí, en una cadira o estirat sobre una esterilla.

  Silenci Noble

  En aquest retir gaudirem de estones de silenci. Un retir de Mindfulness pot ser una activitat molt agradable on poder compartir la pràctica meditativa, però també pot presentar alguns desafiaments, per la qual cosa, si et trobes en aquest moment sota tractament psiquiàtric o amb un dolor emocional molt intens, potser aquest retir no és una activitat apropiada per a tu, consulta’ns qualsevol dubte. Es proporcionarà tota la informació sobre el funcionament del retir inclosos els horaris de pràctica, àpats i descansos a la sessió de presentació. Animem amb entusiasme a mantenir el mòbil apagat durant el retir i facilitar el nostre telèfon de contacte, que propocionarem a la sessió de benvinguda del curs. Si us haguessin de comunicar alguna cosa important ens poden trucar en qualsevol moment, i l’equip organitzador us avisaria. És important la puntualitat; s’avisarà mitjançant un gong per no haver d’estar pendents del rellotge, evitant així estímuls innecessaris i poder centrar-se en la pràctica. Totes les activitats són opcionals.

  Allotjament, àpats i algunes coses pràctiques

  Les habitacions són individuals o de 2 places. (subjecte a disponibilitat, només per a convivents)

  Cada habitació disposa de lavabo i dutxa. El menjar serà ovo-lacto vegetarià i es tindran en compte tant al·lèrgies com intoleràncies . És una bona idea portar roba còmoda i calçat fàcil de posar i treure, ja que a la sala de meditació s’ha d’anar sense sabates, portar mitjons (per higiene) i una llanterna. Pensa a portar paraigües en cas de previsió de pluja. Si fas servir coixí (zafu) o banqueta porta el teu de casa, així com la teva pròpia màrfega (esterilla). Si no en tens, digues-nos-ho per a tenir-ho en compte. La casa disposa de cadires si utilitzes aquesta opció.

  Horari Retir de meditació i mindfulness

  Divendres

  18:00 – 19:00 Arribada i registre

  19:00 -20:00 Presentació del Retir

  20:00 Sopar

  21:00 – 21:30 (Taller Postura opcional)

  21:30 – 22:30 Xerrada i Meditació

  22:30 Descans

  Dissabte

  08:00 – 09:00 Mov. conscients Xerrada i Meditació

  09:00 Esmorzar

  10:00 – 12:00 Xerrada i Meditació (Sesshin)

  14:00 Dinar

  15:00 – 18:00 Temps Lliure (Caminada conscient opcional)

  17:30h (pausa Café)

  18:00 – 19:00 Xerrada i Meditació

  19:00 – 20:00 Temps lliure

  20:00 Sopar

  21:30 – 22:30 Xerrada i Meditació

  22:30h Descans

  Diumenge

  08:00 – 09:00 Mov. conscients Xerrada i Meditació

  09:00 Esmorzar

  10:00 – 12:00 Xerrada i Meditació (Sesshin)

  13:30 Dinar

  15:30 – 16:30 Cloenda Retir

   

  Aportació

  El cost del retir és:

  320€ per persona en habitació doble.
  350€ per persona en habitació individual.

  El preu cobreix l’allotjament i les dietes així com la tasca de l’equip organitzatiu.

  Inscripció i pagament

  Omple el formulari d’inscripció (Aquí). Ingressa l’import de la reserva (150€) per transferència a ES44 1465 01 00911735043379 en el concepte el teu nom i cognom i “Retir febrer” l’import restant s’haurà d’abonar en efectiu el mateix dia del retir. Envia el comprovant de pagament a juancarles@mindfulnessaccion.com Les places són limitades a 20 persones.

  Ubicació

  Casa de Retirs Santa Elena de Solius: Barri de Solius, 18, 17246 Santa Maria de Solius (Girona) La casa disposa de pàrking Ubicació: (Aquí)

   

  Casa Santa Elena compta amb el distintiu de punt blanc amb la implantació de les mesures de seguretat i higiene establertes en els protocols dictats pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya.

   
  Open chat
  Hola,
  En què et podem ajudar?