Curs Mindfulness per a l'estrès i l'ansietat Girona 2023

Cursos i Tallers Mindfulness per a la Salut l’estrès i l’ansietat Girona

  Cursos Mindfulness Girona 2022-2023

MINDFULNESS O ATENCIÓ PLENA és posar atenció de manera conscient a l’experiència del moment present amb interès, curiositat i acceptació.

1. CURS DIVENDRES TARDA ABRIL

(8 SETMANES ) 

MINDFULNESS I COMPASSIÓ PER A LA GESTIÓ DE L’ESTRÈS MBPM

(Queden places)

                                   

Inici del Curs divendres dia 21 d’abril fins divendres 16 de juny

Horari de les sessions de 18:30 a 21:00 hores

(Queden places)

Dates de les Vuit Sessions del Curs Mindfulness:

Divendres 21, 28 d’abril

Divendres 05, 12, 19, 26 de maig

Divendres 02, 09 de juny

Dia de Pràctica (la novena Sessió): Divendres 16 de Juny

 • Lloc: Espai de IogaRambla de la Llibertat, 6, 4rt 2ª (Girona)

                                Programa Curs Mindfulneess Estrès Ansietat

DESCARREGA PROGRAMA CURS MINDFULNESS ESTRÈS GIRONA

Si vols apuntar-te o rebre més informació sobre Cursos o Tallers Mindfulness, omple aquest petit formulari i en breu et contestarem.


  He llegit i accepto l' Aviso Legal i la Política de Privacidad.

  Fes clic aquí si prefereixes

  contactar-nos per whatsapp

  👇👇

  2. CURS DIVENDRES TARDA GENER

  (8 SETMANES ) 

  MINDFULNESS I COMPASSIÓ PER A LA GESTIÓ DE L’ESTRÈS MBPM

  (COMPLET)

                                     

  Inici del Curs divendres dia 20 de gener fins divendres 24 de març

  Horari de les sessions de 18:30 a 21:00 hores

  (COMPLET)

  Dates de les Vuit Sessions del Curs Mindfulness:

  Divendres 20, 27 de gener

  Divendres 03, 10, 17, 24 de febrer

  Divendres 10, 24 de març

  Dia de Pràctica (la novena Sessió): Dissabte 25 de març

  • Lloc: Espai de IogaRambla de la Llibertat, 6, 4rt 2ª (Girona)

                                  Programa Curs Mindfulneess Estrès Ansietat

  DESCARREGA PROGRAMA CURS MINDFULNESS ESTRÈS GIRONA

  3. CURS DILLUNS TARDA MAIG

  (8 SETMANES ) 

  MINDFULNESS I COMPASSIÓ PER A LA GESTIÓ DE L’ESTRÈS MBPM

  (Obert període d’inscripció)

                                     

  Inici del Curs dilluns dia o8 de maig fins 01 de juliol

  Horari de les sessions de 18:00 a 20:30 hores

  (Obert període d’inscripció)

  Dates de les Vuit Sessions del Curs Mindfulness:

  Dilluns 08,15, 22, 29 de maig
  Dilluns 05, 12, 19, 26 de juny

  Dia de Pràctica (la novena Sessió): Dissabte 01 de Juliol

                                  Programa Curs Mindfulneess Estrès Ansietat

  DESCARREGA PROGRAMA CURS MINDFULNESS ESTRÈS GIRONA

  RETIR MINDFULNESS CAP DE SETMANA 2023

  PER SORTIR DEL SOROLL I L’ESTRÈS DEL DIA A DIA

  del 17 al 19 de març

                                     

  • Lloc: Casa de retirs Santa Elena, Barri de Solius, 18, 17246 Santa Maria de Solius (Girona)

                                     Programa Curs Mindfulneess Estrès Ansietat

  DESCARREGA AQUÍ LA INFORMACIÓ AMPLIADA SOBRE EL RETIR

  Informa’t als  TALLERS – SESSIONS INFORMATIVES GRATUÏTES prèvies als CURSOS de MINDFULNESS A GIRONA

  TALLERS-SESSIONS GRATUÏTES INFORMATIVES MINDFULNESS   

  Més informació sessions informatives

  MÀSTERS I POSTGRAUS UDG   

  Màster en Dansa Teràpia Expressiva-Correctiva i Salut Psicocorporal

  (Obert període d’inscripció)

  Per a més informació:

  Contacta directament amb la UDG

  Postgrau Massatge Correctiu Profund, Mindfulness i Pràctiques Contemplatives

  (Obert període d’inscripció)

  Per a més informació:

  Contacta directament amb la UDG

  Vídeo de Mindfulness Acció realitzat pel nostre professor Aleix De Gispert en una col·laboració amb Caixa Family.

  PROFESSORS CERTIFICATS 

  Els professors formats a través del Programa de Respiravida/Breathworks ens certifiquem sota els estàndars internacionals de qualitat de Xarxa espanyola de programes estandarditzats basats en mindfulness i compassióEuropean Associations for Mindfulness i British Association of Mindfulness-Based Approaches. Aquests són d’obligat compliment per a nosaltres com a docents dels cursos de mindfulness per a la salut i de mindfulness per a la reducció de l´estrès. Els professors hem de rennovar anualment la certificació adoptant un exhaustiu compromís amb la nostra pròpia practica i amb l’ensenyament de mindfulness per poder seguir impartint els programes.

  Més informació PROFESSORS CERTIFICATS
  eamba tanasnp
  bamba alta definicio

  CONTINGUTS I INFORMACIÓ CURS MINDFULNESS REDUCCIÓ ESTRÈS I ANSIETAT GIRONA

  Contingut Curs Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Girona

  Els 6 passos de Respiravida Breathworks  són la base del curs de minfulness Girona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat. Aquests són una seqüència lògica i coherent de passos que ens ensenyen a apropar-nos a la nostra experiència de forma amable i compassiva amb allò que ens pot resultar desagradable o dolorós (estrès i ansietat, depressió, malenconia i qualsevol altre estat mental negatiu)

  Aprendre a utilitzar la nostra respiració com a eina per alleujar tensions mentals i físiques ens seran de gran utilitat en el nostre dia a dia. L’ansietat i l’estrès afecten de forma directa a la nostra respiració fent-la superficial i entretallada. Això té efectes negatius en el nostre cos (problemes de digestió, dolenta oxigenació dels òrgans, tensió muscular…) i en la nostra ment (no ens sentim relaxats mentalment el que al seu torn alimenta més el nostre estrès i ansietat). Aprendre tècniques per respirar correctament (tècniques de respiració profunda o diafragmàtica) ens va a ser de gran utilitat als moments de major estrès en el treball, amb la família… podeu començar a practicar amb els tres minuts amables de mindful breathing.

  En el curs de mindfulness Girona reducció estrès i ansietat farem exercicis de moviments conscients per aprendre a “habitar el nostre cos”, és a dir a estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”.

  El cor (i el repte) del Curs de Mindfulness Girona per a la reducció de l’Estrès i l’Ansietat, és el cultiu de l’acceptació sense reserves (el que es coneix com el cultiu de la compassió) d’allò que ens causa desconfort, molèstia o dolor. Aquest acceptació progressiva és el trampolí que ens permet obrir-nos de forma honesta cap a la vida i cap als altres.

  Els exercicis de Pacing del curs de mindfulness Girona per a l’estrès i ansietat, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible. El Registre Diari d’activitats és una eina molt útil per a això.

  Els cursos de mindfulness Girona ens ajudaran a entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables situades en el nostre cos (tibant-ho, contraient-ho..) i el contingut emocional que aquestes encapsulen en forma de pensaments i emocions associades. És el que es coneix com el triangle cos-emoció-pensament.

  Meditacions guiades per a descarregar còmodament i poder practicar a casa. Les diferents meditacions que es lliuren en el Curs Mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès estan basades en el recorregut del cos (bodi scan), seguiment de la respiració (anapanasatti), i la consciència amable (metta bhavana), i aborden diferents aspectes de la pràctica meditativa, com la consciència corporal, de la respiració, gestió dels pensaments, de les experiències desagradables o difícils, apreciar i gaudir de les experiències agradables, cultiu de l’amabilitat cap a un mateix i els altres o de les emocions positives.

  La Comunicació franca i directa amb el teu instructor, i els minigrups de treball que es creen durant els cursos et facilitaran el treball de ser més conscient de les resistències i dificultats que has anat trobant durant la teva pràctica diària de meditació.

  Grups màxims de quinze persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil·litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

  Programa Curs Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Girona

  Sessió primera. Explorarem què és mindfuness i que significa viure en manera “pilot automàtic”. Què significa “aprendre a habitar el nostre cos”. Experiència primària i l’experiència secundària: les dues fletxes. Com portar mindfulness cap a les nostres activitats diàries. Caminada amb atenció conscient.

  • Sessió segona. Manera sensorial vs manera verbal. Exploració de la respiració: beneficis de la respiració profunda o diafragmàtica. Diferents postures correctes per a la meditació formal. La manera ser i manera fer: per què passem la major part del nostre temps en la manera fer i com podem estar més en la manera ser.

   

  Sessió tercera. Moviments conscients com a forma de “habitar el cos”.Mindfulness en el dia a dia: els 3 minuts d’atenció conscient. Atenció conscient als pensaments, formes de pensar; “els pensaments no són els fets”.

  Sessió quarta. Introducció als 6 passos de Respiravida com una forma lògica i progressiva d’atendre cap a la nostra experiència al moment present (sentiments, pensaments i el cos). La paradoxa de mindfulness. Pensaments carregats emocionalment. Aprendre a apropar-nos a les experiències desagradables: per què i com? Registre dels esdeveniments de desagradables.

  Sessió cinquena. Biaix cap a la negativitat. Anar a la recerca de l’agradable: per què i com?. Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

  Sessió sisena. Els 3 sistemes emocionals principals: sistema defensa/protecció, sistema aconsegueixo/motivació i sistema calma/content. Amabilitat cap a un mateix/a. Amabilitat vs Autocritica

  Sessió setena. L’experiència dins d’un recipient més ampli: mindfulness i l’equanimitat. 3 minuts de gratitud. Humanitat compartida. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. Què significa triar en el nostre dia a dia. L’embut del cansament: activitats sustentadores i activitats esgotadores.

  Sessió vuitena. Una espira positiva de creixement. Mindfulness i la comunicació. Com comunicar de forma més efectiva. Com pots mantenir la pràctica de mindfulness una vegada hagis acabat el curs.

  Sessió novena. Dia intensiu de pràctica.

  El curs de Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Girona inclou:

  Meditacions guiades específiques del curs, perquè l’alumne pugui fer la meditacions formals a casa. Les meditacions estàn basades en: El recorregut del cos (bodyscan, estirat i assegut), el seguiment de la respiració (anapanasatti) o la consciència amable (metta bhavana). Aborden diferents aspectes de la pràctica meditativa, com la consciència corporal, de la respiració, gestió dels pensaments, de les experiències desagradables o difícils, apreciar i gaudir de les experiències agradables, cultiu de l’amabilitat cap a un mateix i els altres o de les emocions positives.

  Handbook (manual) del curs de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat.

  8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i un dia intensiu de pràctica en silenci en acabar les sessions.

  24,5 hores totals presencials. És recomanable un mínim de 2530 minuts de pràctica diària.

  Contacte permanent amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks. Els instructors de mindfulnessacció han de complir els estàndards de qualitat regits per la British Association of Mindfulness-based Approaches  i la Xarxa espanyola de programes estandarditzats basats en mindfulness i compassió a l’hora d’impartir els ensenyaments de mindfulness. Respiravida/Breathworks és membre fundador de la British Association of Mindfulness-based Approaches  i la Xarxa espanyola de programes estandarditzats basats en mindfulness i compassió.

  Certificat Final del Curs de Mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat si l’alumne ha assistit almenys a 6 sessions (incloent el dia final de pràctica).

  Introducció Curs Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Girona

  Al Programa de Mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès i l’ansietat MBPM aprendrem diferents eines, basades en evidències científicament provades, que es mostren eficaces per aprendre a sortir de la “ment remugant” o de l’estat de “pilot automàtic”. L’objectiu principal dels cursos Mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès i la reducció de l’ansietat és que l’alumne sigui cada vegada més conscient de què és el que està succeint en la seva experiència (diríem en el seu “sentir general”) i com s’està relacionant amb aquesta (la forma més habitual és reaccionant a ella). De forma natural, la nostra ment rebutja allò que no és del nostre grat i va darrere de forma compulsiva d’allò que considerem que creiem que ens donarà plaer. Aquest rebutjar i aferrar-se, és la base mateixa del sofriment humà; per tant és també l’arrel mateixa del nostre estrès i de la nostra ansietat.

  La bona notícia és que existeix un espai que es troba entre la sensació agradable/desagradable desencadenada per alguna cosa externa o interna (per exemple algú ens crida o tenim un pensament que ens genera desassossec) i la “volició” o voluntat inconscient de rebutjar-la o aferrar-se. Aquest espai és on resideix la nostra elecció per sortir de la roda del sofriment (estrès, ansietat, depressió, malenconia i estats negatius en general).

  En el curs de mindfulness Girona per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat aprendràs tècniques per submergir-te en la frescor d’aquest moment present, tècniques senzilles basades en la meditació formal i el cultiu d’una acceptació sense reserves de la nostra experiència, per aprendre a entendre i acceptar de forma activa, les teves experiències diàries de desconfort relacionades amb l’estrès i l’ansietat i amb estats mentals negatius associats als mateixos.