Programa estrés i ansietat

SANT CUGAT

Informació relativa als cursos de Mindfulness i compassió per a l’estrès i l'ansietat a Sant Cugat

GIRONA

Informació relativa als cursos de Mindfulness i compassió per a l’estrès i l'ansietat a Girona

Els cursos de mindfulness Respiravida/Breathworks per a la reducció de l’estrès i l’ansietat segueixen el programa de 8 setmanes creat per Vidyamala Burch. El programa d’aquest curs és una combinació de la dilatada experiència en mindfulness de Vidyamala conjuntament amb el desenvolupament del Programa de Reducció d’Estrès (MBSR) creat per Dr. J.K.Zinn combinat amb elements clau del Programa de Teràpia Cognitiva basada en Mindfulness (MBCT) creat pels prestigiosos psicòlegs anglesos Williams, Teasdale i Segal.

L’estrès i l’ansietat són un dels “mals endèmics” des de finals del segle XX i d’aquest inici de segle XXI. Per a la gent que patim o hem patit aquesta “malaltia contemporània” sabem per experiència que és molt desagradable i limitant. És com una tensió constant que tenalla les nostres vides i no tenim clar perquè està succeint. Fins i tot quan estem fent alguna cosa que ens agrada ens podem sentir agitats i tibants. Sembla que som incapaços de gaudir de les coses d’una forma àmplia i completa. El curs de 8 setmanes mindfulness per a l’estrès i l’ansietat és un programa integral que t’ajudarà a millorar la gestió del teu estrès i l’ansietat i altres estats mentals negatius associats, com pot ser la depressió.

En el curs de mindfulness per l’estrès i l’ansietat aprendràs diferents tècniques que es mostren eficaces per sortir de la “ment remugant” i aprendràs a contactar de forma més clara i profunda amb el teu cos i respiració. La funció i objectiu del curs de mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat, és fer-te de trampolí per submergir-te en la frescor d’aquest moment present. En el curs de mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat, aprendràs tècniques senzilles basades en la meditació i el cultiu de la compassió (o acceptació) per aprendre a entendre i acceptar de forma activa, les teves experiències diàries de disconfort relacionades amb l’estrès i l’ansietat i amb estats mentals negatius associats a les mateixes.

 • En el curs de mindfulness per la reducció de l’estrès i l’ansietat, treballarem amb la nostra situació de disconfort actual, sigui quina sigui, utilitzant els 5 passos de Respiravida Breathworks com una seqüència lògica i coherent per aprendre a apropar-nos a allò que ens és dolorós o desagradable amb obertura i compassió.

 • En el curs de mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat també experimentarem els beneficis de la respiració profunda i diafragmàtica, i aprendrem a utilitzar-la com a eina per alleujar tensions en el nostre cos i ment en qualsevol moment i situació del dia: tres minutos amables de mindful breathing.

 • Practicarem els moviments conscients i la caminada conscient com a formes d’habitar el nostre cos”, per estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”.

 • Durant el curs, aprendrem a connectar de forma més empàtica i compassiva amb els altres utilitzant com a trampolí la nostra pròpia experiència amb el dolor o disconfort.

 • Els exercicis de Pacing del curs de mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible.

 • Entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables, el nostre cos (tibant-ho, contraient-ho..) i el contingut emocional dels nostres pensaments, és a dir a com sentim el que estem pensant.

 • Meditacions guiades per poder practicar-la a casa.

 • Comunicació franca i directa amb el teu professor sobre les resistències i dificultats que vagis sorgint en la teva pràctica.

 
 • Grups màxims de deu persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil·litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

i….molt més…depèn de tu!!

 • Sessió 1. Explorar què és mindfuness. “Habitar el cos”. Experiència primària i experiència secundària. Mindfulness en la vida diària. La caminada conscient.

 • Sessió 2. Manera perceptual vs manera conceptual. Exploració de la respiració. La postura en la meditació. Manera ser i manera fer.

 • Sessió 3. Mindfulness en la vida diària. Mindfulness i els pensaments. 3 Minuts d’atenció conscient.

 • Sessió 4. Introducció als 5 passos de Respiravida. Aprendre a apropar-nos al desagradable. Registre dels esdeveniments desagradables. Moviments conscients.

 • Sessió 5. A la recerca de l’agradable. Els 3 sistemes emocionals principals. Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

 • Sessió 6. L’experiència dins d’un recipient més ampli. Desenvolupament de l’equanimitat. Moviments conscients. Els 3 Minuts Amables.

 • Sessió 7. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. L’embut del cansament. Activitats sustentadores i activitats esgotadores.

 • Sessió 8. Mindfulness i la comunicació. Com mantenir la pràctica de mindfulness viva una vegada acabat el curs.

 • Sessió 9. Dia intensiu de pràctica.

 • Usb amb meditacions guiades necessàries per al curs

 • Manual del curs de Mindfulness per a la reducció de l’Estrès

 • 8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i un dia intensiu de pràctica en silenci en acabar les sessions

 • 24,5 hores totals presencials

 • Contacte directe i franc amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks i amb dilatada experiència impartint i practicant mindfulness. Els instructors hauran de complir els estàndards de qualitat a l’hora d’impartir, regits per la UK Network for mindfulness, de la qual Respiravida/Breathworks és membre

 • Obtenció del Certificat Final del Curs de Mindfulness per a la reducció de l’Estrès i l’Ansietat en haver assistit almenys a 6 sessions (incloent el dia de pràctica)

Open chat
Hola,
En què et podem ajudar?