Mindfulness per a la Salut Barcelona – Mindfulnessaccion

Mindfulness per a la Salut Barcelona

Pròxims cursos de Mindfulness per a la Salut (MBPM) a Barcelona

 CURS DIJOUS TARDA  2018  de 19 00h a 21:30h 

 

Inici : 07 de Febrer

*La realització del curs queda subjecta a la participació d’un mínim de 6 participants.

 • Inici del curs : 07 de Febrer
 • Horari: 19 00 a 21 30 hores
 • Dates de les sessions: 07/02, 14/02, 21/02, 28/02, 07/03, 14/03, 28/03, 04/04
 • Intensiu de meditació i Silenci: 06/04 de 10 a 14 hores. Després dinar vegetarià d´acomiadament. Cadascú portarà el seu plat “creatiu”

Si vols apuntar-te o rebre informació sobre el curs, omple aquest petit formulari i et respondrem tan ràpid com puguem

  El teu nom (obligatori)

  El teu email (obligatori)

  El teu missatge

  Més de 10 anys d‘investigacions científiques sobre el programa “Mindfulness per a la salut MBPM” i els seus estàndards de qualitat, avalen l’eficàcia del mateix a l’hora de gestionar el dolor i malaltia crònics, reduir l’estrès i millorar el benestar psicològic.

  El programa MBPM® constitueix el primer pas per accedir a la formació de Professor de Mindfulness Respira Vida Breathworks. Tots els nostres cursos i formació es realització seguint els estàndards de UK Network for Mindfulness-Based Teacher Trainers i el nostre professors apliquen i són avaluats pels Criteris de desenvolupament i avaluació de competències docents MBI: TAC RV BW

  
  
  		
  Introducció

  En el Curs de Mindfulness Barcelona per la Salut aprendrem diferents eines, basades en evidències científicament provades, que es mostren eficaces per aprendre a sortir de la “ment remugant” o de l’estat de “pilot automàtic”. L’objectiu principal dels cursos Mindfulness Barcelona per a Salut és que l’alumne sigui cada vegada més conscient de què és el que està succeint en la seva experiència (més conscient del sentir general, de la manera de pensar o interpretar, de les emocions associades i de les sensacions físiques també associades) i com s’està relacionant amb aquesta (la forma més habitual és reaccionant a ella). De forma natural, la nostra ment rebutja allò que no és del nostre grat i va darrere de forma compulsiva d’allò que creiem que ens donarà plaer. Aquest rebutjar i aferrar-se, és la base mateixa del sofriment humà; per tant és també l’arrel mateixa del nostre estrès i de la nostra ansietat. Si aprenem a situarnos al bell mitg de l´aferrament i el rebuig trobarem tot un espai profund de tranquil.litat i equanimitat que ens permetrà disfrutar de la vida desde l´aquí i l´ara.

  En el Curs de Mindfulness Barcelona per a Salut t´ensenyem un conjunt de tècniques i maneres per aprendre a estar més en contacte amb tu mateix-a desde l´acceptació i la compassió. L´Amor és la clau que obra la porta a la Riquesa i Bellesa del teu món interior i et permet relacionar-te desde una perspectiva creativa amb les teves experiències diàries de disconfort: estrés, ansietat, dolor crònic i estats mentals negatius associats.

  Contingut
  • Els 6 passos de Respiravida Breathworks  són la base del Curs de Minfulness  per a lBarcelona per la Salut. Aquests són una seqüència lògica i coherent de passos que ens ensenyen a apropar-nos a la nostra experiència de forma amable i compassiva amb allò que ens pot resultar desagradable o dolorós.

  • Aprendre a utilitzar la nostra respiració profunda o diafragmàtica a través dels moviments conscients o de la meditació formal és una eina que ens ajuda a alleujar tensions mentals i físiques. L’ansietat i l’estrès afecten de forma directa a la nostra relació amb el nostre dolor físic i emocional fent la respiració superficial i entretallada. Això té efectes negatius en el nostre cos (problemes de digestió, dolenta oxigenació dels òrgans, tensió muscular…) i en la nostra ment (no ens sentim relaxats mentalment el que al seu torn alimenta més el nostre estrès i ansietat)

  • En el Curs de Mindfulness Barcelona per a la Salut  farem exercicis de moviments conscients per aprendre a “habitar el nostre cos”, és a dir a estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”

  • El cor (i el repte) del Curs de Mindfulness Girona per a la Salut, és el cultiu de l’acceptació sense reserves (el que es coneix com el cultiu de la compassió) d’allò que ens causa desconfort, molèstia o dolor. Aquest acceptació progressiva és el trampolí que ens permet obrir-nos de forma honesta cap a la vida i cap als altres.

  • Els exercicis de Pacing del Curs de Mindfulness Barcelona per a la Salut, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible. El Registre Diari d’activitats i d’esforç equilibrat és una eina molt útil per a això.
  • Els cursos de mindfulness Barcelona ens ajudaran a entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables situades en el nostre cos (tibant-l´ho, contraien´t-l´ho..) i el contingut emocional que aquestes encapsulen en forma de pensaments i emocions associades. És el que es coneix com el triangle cos-emoció-pensament.

  • Meditacions guiades en format àudio per poder practicar a casa. Les meditacions que es lliuren en el Curs Mindfulness Barcelona per a la Salut són entre altres: recorregut del cos (body scan), seguiment de la respiració (anapanasatti), la consciència amable (metta bhavana).

  • La Comunicació franca i directa amb el teu instructor, i els minigrups de treball que es creen durant els cursos et facilitaran el treball de ser més conscient de les resistències i dificultats que has anat trobant durant la teva pràctica diària de meditació.

  • Grups màxims de vuit persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil•litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

  Programa
  • Sessió primera. Explorarem què és mindfuness i que significa viure en manera “pilot automàtic”. Què significa “aprendre a habitar el nostre cos”. Experiència primària i l’experiència secundària: les dues fletxes. Com portar mindfulness cap a les nostres activitats diàries. Caminada amb atenció conscient.

  • Sessió segona. Manera sensorial vs manera verbal. Exploració de la respiració: beneficis de la respiració profunda o diafragmàtica. Diferents postures correctes per a la meditació formal. La manera ser i manera fer: per què passem la major par del nostre temps en la manera fer i com podem estar més en la manera ser.

  • Sessió tercera. Mindfulness en el dia a dia: els 3 minuts d’atenció conscient. Atenció conscient als pensaments, formes de pensar; “els pensaments no són els fets”.

  • Sessió quarta. Introducció als 6 passos de Respiravida com una forma lògica i progressiva d’atendre cap a la nostra experiència al moment present (sentiments, pensaments i el cos). Aprendre a apropar-nos al desagradable: per què i com? Registre dels esdeveniments de desagradables. Moviments conscients com a forma de “habitar el cos”.

  • Sessió cinquena. Anar a la recerca de l’agradable: per què i com?. Els 3 sistemes emocionals principals: sistema defensa/protecció, sistema aconsegueixo/motivació i sistema calma/content . Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

  • Sessió sisena. L’experiència dins d’un recipient més ampli: mindfulness i l’equanimitat. 3 Minuts amables i 3 minuts de gratitud.

  • Sessió setena. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. Què significa triar en el nostre dia a dia. L’embut del cansament: activitats sustentadores i activitats esgotadores.

  • Sessió vuitena. Mindfulness i la comunicació. Com comunicar de forma més efectiva. Com pots mantenir la pràctica de mindfulness una vegada hagis acabat el curs.

  • Sessió novena. Dia intensiu de pràctica

  El curs inclou
  • Meditacions guiades específiques del curs, perquè l’alumne pugui fer la meditacions formals a casa. Les meditacions que incloem són: el recorregut del cos (bodyscan, estirat i assegut), el seguiment de la respiració (anapanasatti) i la consciència amable (metta bhavana). Hi ha meditacions amb moltes instruccions i meditacions amb poques instruccions.

  • Handbook (manual) del curs de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat
  • 8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i un matí intensiu de pràctica en silenci en acabar les sessions (i dinar vegetarià d´acomiadament on casdascú porta algun plat creatiu :))

  • 24,5 hores totals presencials. És recomanable un mínim de 40 minuts de pràctica diària

  • Contacte permanent amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks. Els instructors de mindfulnessacció han de complir els estàndards de qualitat regits per la UK Network for mindfulness a l’hora d’impartir els ensenyaments de mindfulness. Respiravida/Breathworks és membre fundador de la UK Network for mindfulness

  • Certificat Final del Curs de Mindfulness Barcelona per a la Salut, si l’alumne ha assistit almenys a 6 sessions (incloent el dia final de pràctica)