Curs Mindfulness i Compassió per a l'estrès a Sant Cugat

Curs Mindfulness i Compassió per a l´Estrès de 8 setmanes a Sant Cugat

ESTÀ CLÍNICAMENT PROVAT QUE MINDFULNESS ES MOSTRA EFICAÇ PER A L’ESTRÈS, L’ANSIETAT I LA DEPRESSIÓ

TALLER PRESENCIAL INFORMATIU I DE PRÀCTICA DEL PROGRAMA DE MINDFULNESS I COMPASSIÓ PER A L’ESTRÈS A SANT CUGAT

En aquest taller presencial podràs:

– Conèixer les evidències científiques actuals de mindfulness.

– Saber més sobre Programa i els objectius del Curs de Mindfulness i Compassió per a l’estrès.

– Practicar alguns exercicis de mindfulness que es duran a terme durant el curs com la meditació, l’atenció a la respiració i els moviments conscients.

– Explicarem amb detall qui som, on i com ens vàrem certificar i contestarem preguntes i qüestions que ens vulguis fer.

Properes sessions de prova:

 • Curs Dimecres tarda: 15 i 22 de Setembre (19 15 a 21 h) Curs ple
 • Curs Dilluns matí: 27 de Setembre (19 15 a 21 h)
 • Curs Dimecres (2.022): 19 i 26 de Gener (19 15 a 21 h)

Per INSCRIURE’T AL TALLER DE PRÀCTICA o rebre informació del PROGRAMA DE MINDFULNESS I COMPASSIÓ PER A L’ESTRÈS omple aquest formulari

  Prova si us plau que no ets un robot😉


  He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad.

  Vídeo de Mindfulness Acció realitzat pel nostre professor Aleix De Gispert en una col·laboració amb Caixa Family.

  Programa presencial curs Mindfulness i Compasió a Sant Cugat

  El programa inclou

  Sessions Programa

  Curs Dimecres tarda (de 19 10 h a 21 20h) (curs ple)

  29 de Setembre

  6, 13, 20 i 27 d’Octubre

  3, 10 i 17 de Novembre

  Curs Dilluns tarda (de 20 10 a 22 10 h)

  4, 11, 18 i 25 d’Octubre

  8, 15, 22 i 29 de Novembre

  Curs Dimecres tarda (de 19 10 a 21 20 h Gener 2022)

  2, 9, 16 i 23 de Febrer

  2, 9 , 16 i 23 de Març

  Sessions de pràctica finals

  • Curs Dimecres: 24 de Novembre de 19 10 a 20 45 h
  • Curs Dilluns: 8 de Desembre de 20 10 a 21 45 h

  ALTRES ACTIVITATS MINDFULNESS

  Classes mindfulness

  INFORMA'T

  Pròxims retirs

  INFORMA'T

  Programa Adiccions

  INFORMA'T

  PROFESSORS CERTIFICATS 

  Els professors formats a través del Programa de Formació de Respiravida/Breathworks ens certifiquem sota els estàndars de qualitat que la UK Network for Mindfulness del Regne Unit. Aquests són d´obligat compliment per a nosaltres com a docents dels cursos de mindfulness per a la salut i de mindfulness per a la reducció de l´estrès. Els professors hem de rennovar anualment la certificació per poder seguir impartint els cursos.

  Más informació PROFESSORS CERTIFICATS

  CONTINGUTS I INFORMACIÓ CURS MINDFULNESS I COMPASSIÓ PER A  L’ ESTRÈS

  Introducció Curs Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Sant Cugat

  Al curs de mindfulness sant cugat per a la reducció de l’estrès i l’ansietat aprendrem diferents eines, basades en evidències científicament provades, que es mostren eficaces per aprendre a sortir de la “ment remugant” o de l’estat de “pilot automàtic”. L’objectiu principal dels cursos Mindfulness Sant Cugat per a la reducció de l’estrès i la reducció de l’ansietat és que l’alumne sigui cada vegada més conscient de què és el que està succeint en la seva experiència (diríem en el seu “sentir general”) i com s’està relacionant amb aquesta (la forma més habitual és reaccionant a ella). De forma natural, la nostra ment rebutja allò que no és del nostre grat i va darrere de forma compulsiva d’allò que considerem que creiem que ens donarà plaer. Aquest rebutjar i aferrar-se, és la base mateixa del sofriment humà; per tant és també l’arrel mateixa del nostre estrès i de la nostra ansietat.

  La bona notícia és que existeix un espai que es troba entre la sensació agradable/desagradable desencadenada per alguna cosa externa o interna (per exemple algú ens crida o tenim un pensament que ens genera desassossec) i la “volició” o voluntat inconscient de rebutjar-la o aferrar-se. Aquest espai és on resideix la nostra elecció per sortir de la roda del sofriment (estrès, ansietat, depressió, malenconia i estats negatius en general).

  En el curs de mindfulness Sant Cugat per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat aprendràs tècniques per submergir-te en la frescor d’aquest moment present, tècniques senzilles basades en la meditació formal i el cultiu d’una acceptació sense reserves de la nostra experiència, per aprendre a entendre i acceptar de forma activa, les teves experiències diàries de desconfort relacionades amb l’estrès i l’ansietat i amb estats mentals negatius associats als mateixos.

  Contingut Curs Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Sant cugat

  Els 5 passos de Respiravida Breathworks  són la base del curs de minfulness Sant Cugat per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat. Aquests són una seqüència lògica i coherent de passos que ens ensenyen a apropar-nos a la nostra experiència de forma amable i compassiva amb allò que ens pot resultar desagradable o dolorós (estrès i ansietat, depressió, malenconia i qualsevol altre estat mental negatiu)

  Aprendre a utilitzar la nostra respiració com a eina per alleujar tensions mentals i físiques ens seran de gran utilitat en el nostre dia a dia. L’ansietat i l’estrès afecten de forma directa a la nostra respiració fent-la superficial i entretallada. Això té efectes negatius en el nostre cos (problemes de digestió, dolenta oxigenació dels òrgans, tensió muscular…) i en la nostra ment (no ens sentim relaxats mentalment el que al seu torn alimenta més el nostre estrès i ansietat). Aprendre tècniques per respirar correctament (tècniques de respiració profunda o diafragmàtica) ens va a ser de gran utilitat als moments de major estrès en el treball, amb la família… podeu començar a practicar amb els tres minuts amables de mindful breathing.

  En el curs de mindfulness Sant Cugat del Vallès reducció estrès i ansietat farem exercicis de moviments conscients per aprendre a “habitar el nostre cos”, és a dir a estar més presents i sortir-nos progressivament de la “ment remugant”.

  El cor (i el repte) del Curs de Mindfulness Sant Cugat del Vallès per a la reducció de l’Estrès i l’Ansietat, és el cultiu de l’acceptació sense reserves (el que es coneix com el cultiu de la compassió) d’allò que ens causa desconfort, molèstia o dolor. Aquest acceptació progressiva és el trampolí que ens permet obrir-nos de forma honesta cap a la vida i cap als altres.

  Els exercicis de Pacing del curs de mindfulness Sant Cugat per a l’estrès i ansietat, ens ajudaran a posar llum a les nostres activitats diàries amb la intenció d’identificar aquelles petites coses que podem canviar en el nostre dia a dia, per tenir una vida més equilibrada, sana i sostenible. El Registre Diari d’activitats és una eina molt útil per a això.

  Els cursos de mindfulness Sant Cugat del Vallès ens ajudaran a entendre de forma més profunda i clara la relació entre les experiències que podem considerar com a desagradables situades en el nostre cos (tibant-ho, contraient-ho..) i el contingut emocional que aquestes encapsulen en forma de pensaments i emocions associades. És el que es coneix com el triangle cos-emoció-pensament.

  Meditacions guiades en format en usb per poder practicar a casa. Les meditacions que es lliuren en el Curs Mindfulness Barcelona per a la reducció de l’estrès són: recorregut del cos (bodi scan), seguiment de la respiració (anapanasatti), i la consciència amable (metta bhavana).

  La Comunicació franca i directa amb el teu instructor, i els minigrups de treball que es creen durant els cursos et facilitaran el treball de ser més conscient de les resistències i dificultats que has anat trobant durant la teva pràctica diària de meditació.

  Grups màxims de deu persones amb l’objectiu de tenir un espai de tranquil·litat i intimitat on poder desenvolupar la teva pràctica.

  Programa Curs Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Sant Cugat

  Sessió primera. Explorarem què és mindfuness i que significa viure en manera “pilot automàtic”. Què significa “aprendre a habitar el nostre cos”. Experiència primària i l’experiència secundària: les dues fletxes. Com portar mindfulness cap a les nostres activitats diàries. Caminada amb atenció conscient.

  • Sessió segona. Manera sensorial vs manera verbal. Exploració de la respiració: beneficis de la respiració profunda o diafragmàtica. Diferents postures correctes per a la meditació formal. La manera ser i manera fer: per què passem la major part del nostre temps en la manera fer i com podem estar més en la manera ser.

  Sessió tercera. Mindfulness en el dia a dia: els 3 minuts d’atenció conscient. Atenció conscient als pensaments, formes de pensar; “els pensaments no són els fets”.

  Sessió quarta. Introducció als 5 passos de Respiravida com una forma lògica i progressiva d’atendre cap a la nostra experiència al moment present (sentiments, pensaments i el cos). Aprendre a apropar-nos al desagradable: per què i com? Registre dels esdeveniments de desagradables. Moviments conscients com a forma de “habitar el cos”.

  Sessió cinquena. Anar a la recerca de l’agradable: per què i com?. Els 3 sistemes emocionals principals: sistema defensa/protecció, sistema aconsegueixo/motivació i sistema calma/content . Cultiu de la consciència amable. Registre dels esdeveniments agradables.

  Sessió sisena. L’experiència dins d’un recipient més ampli: mindfulness i l’equanimitat. 3 Minuts amables i 3 minuts de gratitud.

  Sessió setena. L’elecció: respondre en comptes de reaccionar. Què significa triar en el nostre dia a dia. L’embut del cansament: activitats sustentadores i activitats esgotadores.

  Sessió vuitena. Mindfulness i la comunicació. Com comunicar de forma més efectiva. Com pots mantenir la pràctica de mindfulness una vegada hagis acabat el curs.

  Sessió novena. Dia intensiu de pràctica.

  El curs de Mindfulness Reducció Estrès i Ansietat Sant Cugat inclou:

  Meditacions guiades específiques del curs, perquè l’alumne pugui fer la meditacions formals a casa. Les meditacions que incloem són: el recorregut del cos (bodyscan, estirat i assegut), el seguiment de la respiració (anapanasatti) i la consciència amable (metta bhavana). Hi ha meditacions amb moltes instruccions i meditacions amb poques instruccions.

  Handbook (manual) del curs de Mindfulness per a la reducció de l’estrès i l’ansietat.

  8 sessions de 2,5 hores de durada cadascuna i un dia intensiu de pràctica en silenci en acabar les sessions.

  24,5 hores totals presencials. És recomanable un mínim de 30 minuts de pràctica diària.

  Contacte permanent amb un instructor certificat per Respiravida/Breathworks. Els instructors de mindfulnessacció han de complir els estàndards de qualitat regits per la UK Network for mindfulness a l’hora d’impartir els ensenyaments de mindfulness. Respiravida/Breathworks és membre fundador de la UK Network for mindfulness.

  Certificat Final del Curs de Mindfulness Sant Cugat per a la reducció de l’estrès i de l’ansietat si l’alumne ha assistit almenys a 6 sessions (incloent el dia final de pràctica).