Finalització Programa Mindfulness i Compassió a Sant Cugat_Juliol2022

El passat mes de Juliol posarem punt i final al Programa de 8 setmanes MBPM de mindfulness i compassió per a l’estrès a Sant Cugat del Vallès. Durant més de dos mesos, vàrem aprendre plegats, molts coneixements sobre el mindfulness i el més important, ho vàrem posar en pràctica. Vàrem tenir una experiència directa de què significa estar més presents i desperts i quins beneficis ens aporta la pràctica del mindfulness en el nostre dia a dia. Obrírem en cada sessió un “espai de debat”, per veure com la pràctica meditativa i d’atenció conscient pot millora els nostres nivells d’estrès, ansietat i altres estats emocionals desagradables com la depessió, l’ennuig i la por.

El curs està molt ben dissenyat per persones que s’inicien en la pràctica de l’atenció plena i també per aquells que ja tenen certa experiència en meditació i/o mindfulness i volen una estructura sòlida per seguir cultivant i progressant en la pràctica de l’atenció conscient.

El programa MBPM treballa les “dues cares” fonamentals de l’atenció plena, que són l’atenció i l’amabilitat. Mindfulness no és només una tècnica per aprendre a estar més atents al que surgeixi en la nostra experiència (pensaments, emocions, sensacions). També és una pràctica de cultiu de l’amabilitat, primer cap a un mateix, i després cap els altres. L’amabilitat és la base de l’acceptació, i sense aquesta qualitat, no podrem aprendre a apropar-nos primer, i després a tranformar poc a poc, els estats desagradables, com són l’estrès i ‘ansietat.

Comentar que d’aquest procés del cultiu de l’amabilitat, és d’on surgeix el concepte de “Kindfulness” que és la base del curs i també del llibre sobre el que es basa el mateix: Kindfulness: atención consciente y amable para el estrés . Kindfulness es pot traduir traduir com “amabilitat plena o amabilitat total”.

El programa de mindfulness i compassió per a l’estrès a Sant Cugat consta de vuit sessions i una sessió final de pràctica en silenci. El sumari del curs és el següent:

  • Sessió primera: aprenent a elegir
  • Sessió segona: tornant als nostres sentits
  • Sessió tercera: gestió dels pensaments
  • Sessió quarta: treballant amb experiències difícils
  • Sessió cinquena: asseu-te, cel.lebra la teva vida (o les experiències agradables)
  • Sessió sisena: kindfulness. La consciència amable.
  • Sessió setena: kindfulness. La dimensió social i altruista del mindfulness
  • Sessió vuitena: l’espiral positiva cap al despertar

Comentar que aquest és un programa oficial de mindfulness ja que compleix amb el estàndars de qualitat de la “red española de programas estabdarizados de mindfulness y compasión

Desitgem de tot cor que et puguis beneficiar d’un programa de qualitat de mindfulness, ja que pensem que la transformació interior és el primer pas per després poder ajudar, desde les nostres accions més conscients i compassives, a transforma també el món, cap a un lloc més saludable, més verd, més amorós i més sostenible per a tothom.

Open chat
Hola,
En què et podem ajudar?